Villainen viikinkiajan esiliinamekko

 • Tämä hihaton esiliinamekko perustuu alkuperäiseen malliin
 • Mekko on valmistettu 100% kierrätetystä villasta
 • Saatavilla koot S/M, L/XL, ja XXL
 • Tätä päällyshametta on saatavilla sinisenä, vihreänä, harmaana ja punaisena

49

Poista

Tuotekuvaus

Tyypillisen viikinkinaisen esiliinamekon ominaisuuksia ovat putkimainen muoto ja olkaimet. Yksinkertaisimmillaan olkaimet ovat ommeltu kiinni, kuten tässä mallissa, ja esiliinamekkoa ei korista reunukset, silkkiompeleet tai metallikoristeet. Koristeiden lisääminen näytti kantajan varakkuutta ja koristeita lisäämällä saatiin yksinkertaisesta arkiasusta juhlavaate. Koristeelliset isot olkasoljet, reunoja kiertävät koristenauhat (esim. lautanauhat), koristekirjailu, soljista roikkuvat metalliketjut ja lasihelmikaulanauhat olivat viikinkinaisen tapa lisätä näyttävyyttä asuun. Olemme jättäneet tämän esiliinamekon koristelemattomaksi, joten se sopii pohjaksi moniin eri tyyleihin. Tällaista esiliinamekkoa kutsutaan myös nimillä Smokkr, Hangerok ja joskus myös nimellä Pinafore.

Viikinkiajan skandinaavisen naisen asuun kuului pitkä alusmekko, jonka päällä käytettiin tällaisia villaisia esiliinamekkoja. Alusmekko saattoi olla pellavaa tai villaa, mutta päällysmekot olivat tyypillisesti villaa. Esiliinamekko roikkuu päällä olkahihnoilla, jotka ovat tässä mallissa ommeltuna kiinni niin edestä kuin takaakin. Viikinkilöytöjen mukaan olkahihnat kiinnitettiin usein edestä kahdella soljella, joten jos haluat lisätä helposti hieman näyttävyyttä pukuusi, voit käyttää solkia olkahihnoissa myös tämän päällysmekon kanssa. Aikanaan olkahihnat olivat ommeltuina kiinni takaa, mutta soljet edessä toimivat avattavan kiinnityksen lisäksi koristeina. Soljet olivat myös näppärä tapa kiinnittää ja kantaa mukana pieniä arjen työkaluja metalliketjujen päässä. Ketjun toinen pää oli kiinni soljessa ja ketjun toiseen päähän saattoi ripustaan mukana kulkevaksi vaikka pinsetit, neularasian, pienen veitsen, korvalusikan tai avaimet.

Mekon molemmilla kyljillä on avattava-suljettava nyörikiristys. Voit säätää kylkien nyörejä saadaksesi itsellesi sopivan istuvuuden, piditpä sitten että päällysmekko istuu päällä ilmavan löysänä tai vartalonmyötäisenä.

Tämä esiliinamekko toimii erittäin hyvin yksinkertaisen pitkähihaisen ja pitkähelmaisen alushameen kanssa. Kun kokonaisuuteen lisää vielä vyön, asu onkin valmis. Hyvä valinta jokaiselle kotitilallaan työskentelevälle viikinkinaiselle tai raivokkaalle kilpineidolle puolustamassa kotikylän rajoja tai kaukomaille ryöstöretkelle. Muutamien korujen ja koristeiden kanssa käytettynä tämä mekko sopii erinomaisesti myös varakkaalle johtajalle tai suvua johtavalle emännälle.

 • Mekko on valmistettu 100% kierrätetystä villasta
 • Mekon molemmilla kyljillä on avattava-suljettava nyörikiristys. Voit säätää kylkien nyörejä saadaksesi itsellesi sopivan istuvuuden
 • Olkahihnat ovat ommeltu kiinni niin takaa kuin edestäkin, eli voit käyttää esiliinamekkoa sellaisenaan ilman solkia
 • Halutessasi voit lisätä olkahihnojen päihin koristeelliset soljet, jotka olivat yleisiä viikinkiaikana
 • Saatavilla koot S/M, L/XL ja XXL
 • Tätä päällyshametta on saatavilla sinisenä, vihreänä, harmaana ja punaisena
 • Esiliinamekon korkeus olkapäästä helmaan koossa
 • Valmistaja Karhunhammas - Beartooth
Koko Rinnanympärys kun sivunyörit kiinni Pituus yläreunasta helmaan
S/M 100 cm 95 cm
L/XL 120 cm 102 cm
XXL 140 cm 112 cm
Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!