Puolipitkät alushousut / Shortsit -Nokkoskangasta

40.00€

Alushousujen lahkeen pituus vaihteli ajasta ja paikasta riippuen keskiajalla. Hirveän tarkasti käytettyjen alushousujen pituuksista ei tiedetä, mutta ilmeisesti varhaiskeskiajalla alushousut olivat useimmiten pitkiä ja 1400-luvulle tultaessa käyttöön oli tullut myös lyhyitä alushousuja. Tällaiset puolipitkät alushousut sopivat aikakaudelle kuin aikakaudelle täydentämään asuasi.

Keskiajalla alusvaatteet tehtiin tyypillisesti hampusta, nokkosesta tai pellavasta. Parhaimmat alusvaatteet tehtiin nokkosesta, sillä se on käytössä pehmeämpää kuin pellava- tai hamppukangas. Nokkonen on luontainen kasvi kautta Euroopan ja nokkoskangasta on käytetty jo ennen historiankirjoitusta. Nokkosesta tehtiin aikanaan mm. lankaa, köyttä, kankaita, vaatteita, kalaverkkoja yms. sillä nokkosta on koko kansan saatavilla suoraan luonnosta, sitä on helppo viljellä ja lankojen/narujen tekeminen nokkosesta on helppoa.

Nokkosta käytettiin jo kivikaudella ja vielä 1900-luvun alussa nokkonen oli Pohjolan tärkein kangaskasvi. 1600- ja 1700-luvuilla nokkosta viljeltiin tekstiiliteollisuudelle ja vasta teollisen vallankumouksen myötä 1800-luvulla puuvillan yleistymisen myötä nokkonen jäi kangasmateriaalina paitsioon.

Näitä housuja voi käyttää niin autenttisena alusvaatteena, kuin mukavan keveinä puolipitkinä kesähousuina/shortseina. Kevyet ja mukavat käyttää. Nokkoskangas 100% luonnonkuituna hengittää mukavasti.

Korkealaatuista kotimaista käsityötä. Valmitettu 100% nokkoskasvikuiduista (ramista). Vesipesu 30 asteisessa vedessä (käsipesu tai varovaisella ohjelmalla konepesu).

Kokovaihtoehdot: XS/S, M/L ja XL.Valitse:

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.