Viikinkisoturin pellavahousut

99.90€

Jokainen soturi tarvitsee kestävät ja käytännölliset housut kamppailuihinsa. Nämä viikinkiajan housut on tehty kestävästä ja tukevasta 100% pellavakankaasta kestämään taistelujen tiimellystä. Pussihousu-tyylin housut ovat polveen saakka ilmavat eivätkä rajoita jalkojen liikkeitä.

Tällaisien pussihousu-mallin housujen sääriosa tyypillisesti kurotaan kiinni säärisiteillä tai pujotetaan korkeavartisten saappaiden varren sisään. Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat kivasti pientä lisäsuojaa jaloille niin ryteikön läpi rämpiessä kuin taisteluissakin. Säärisiteiden kiertäminen aloitetaan nilkasta tai jalkapöydän tai kantapään alta ja kierretään säären ympäri aina polveen saakka tai ainakin pohjelihaksen yläpuolelle, jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä. Säärisiteitä ei toimiteta housujen mukana, vaan nämä voi valita oman tyylin ja maun mukaan valikoimastamme.

Viikinkiajan housuja ei ole säilynyt meidän aikoihimme saakka kovinkaan kattavasti, mutta yleisesti ajatellaan että tällaiset housut olivat erityisen suosittuja ainakin rus-viikinkien/varjagien parissa viikinkien idäntiellä, eli jokireiteillä Itämereltä Mustamerelle läpi nykyisen Venäjän ja Itä-Euroopan. Pohjoisen asukit seilasivat, kävivät kauppaa, välillä sotivat ja lopulta loivat kauppareitin pohjolan ja Bysantin välille itäisiä jokia pitkin.

Pellava kuuluu ihmisten vanhimpiin viljelykasveihin ja pellavakankaan tekemisen vaiheet on kuvattu jo muinaisissa 4000 vuotta vanhoissa Egyptin seinäkirjoituksissa. Pellava oli yksi tärkeimpiä kangaskasveja kautta koko keskiajan Euroopan. Suomessakin pellavaa on viljelty jo pronssikaudelta alkaen.

Nämä pellavahousut ovat korkealaatuista kotimaista käsityötä. Materiaali on 100% tukevaa, paksua ja kestävää pellavaa ja kangas on pesty, eli esikutistettu, ennen ompelua. Vaatteen saa pestä 40 asteen konepesussa. Housujen vyötäröllä on nyörikiristys. Vyötärö on tarkoituksella hieman ylileveä muodostaen osan pussihousutyylistä kun housut kurotaan nyörillä kiinni vyötärölle.

Saatavilla neljää kokoa: S, M, L ja XL.
KokoHousujen vyötäröKorkeusPohje
S122 cm96 cm39 cm
M122 cm108 cm41 cm
L129 cm111 cm41 cm
XL134 cm118 cm42 cmValitse:Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös...


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.