Kolmenkulman hattu

89.90€

Kolmenkulman hattu, tai kolmikolkkahattu, oli suuressa suosiossa varsinkin 1700-luvulla. Asusteena se oli erityislaatuinen, sillä sitä käyttivät niin kuninkaat kuin kulkuritkin. Hattumalli kehittyi leveälierisistä hatuista joiden reunat vain käännettiin ylös. Hattu jonka reunat oli käännetty ylös saavutti suosiota erityisesti käytännöllisyytensä vuoksi. Ne jotka joutuivat työnsä tai elämäntapansa vuoksi taistelemaan luonnonvoimia vastaan arvostivat että hatun reunat kännettyinä sadevesi virtasi kasvojen sijaan olkapäille ja selkäpuolelle. Aikana ennen tehokkaita sadevarusteita tämä oli selkeä parannus entiseen. Herrasmiehet taas arvostivat päähineen pienentynyttä kokoa; käännetyin reunoin hattu vei vähemmän tilaa ja sopi paremmin kainaloon niissä sosiaalisissa tilanteissa joissa etiketti vaati paljain päin olemista.

Kuninkaiden, kuten vaikkapa Ludvig XIV:n lisäksi kolmenkulman hattu päätyi myös keskiluokan ja jopa merirosvojen asusteeksi. Meidän nahkainen kolmenkulman hattumme on saanut inspiraationsa ennemmin hurjamaineisten maantie- ja merirosvojen rämäpäisistä seikkailuista kuin Aurinkokuninkaan hovin valtakiemuroista.

Hatussa on leveä lieri jonka voi itse taittaa ylös ja kiinnittää mukana tulevilla nahkanyöreillä. Hattu on valmistettu tummanruskeasta laadukkaasta pintanahasta.

Saatavilla kahdessa koossa: S/M ja L/XL
S/M vastaa hatunkokoa 58-59 ja L/XL kokoa 62-63.Valitse:

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.