Nuolenkärki

3.95€

Myymämme nuolenkärjet on käsin taottu hiiliteräksestä. Kärkiä ei ole hiottu, kiilloitettu tai pintakäsitelty, joten ne sopivat erinomaisesti historiallisiin puunuoliisi. Valitse omasi kahdesta mallista.

A: Leikkaava kärki. Leikkaavia kärkiä on käytetty kautta aikain niin sodankäynnissä kuin edelleen metsästyksessäkin. Leikkaava ja leveä terä oli suunniteltu aiheuttamaan mahdollisimman suuren haavan ja verenvuodon, ja täten kohteen mahdollisimman nopean menehtymisen. Leveä, reunoiltaan mahdollisimman terävä, leikkaava kärki oli suhteellisen kallis valmistaa, joten niitä harvemmin käytettiin harjoitteluun. Kokonaispituus n. 7 cm. Holkin sisähalkaisija nuolenvartta varten n. 9 mm.

B: Bodkin-kärki. Bodkin-mallin kärki ei tee yhtä suurta haavaa kuin leikkaavalla kärjellä varustettu nuoli, mutta läpäisykyky on puolestaan parempi. Bodkin-kärki oli paitsi nopeampi ja halvempi valmistaa kuin leikkaava kärki, mutta läpäisi haarniskoja ja suojia paremmin sotakentillä. Bodkin-kärjet olivat käytössä aina viikinkiajalta keskiajan loppuun, jolloin ampuma-aseet syrjäyttivät jousiaseet sodankäynnissä. Terän kokonaispituus n. 8,0 cm. Holkin sisähalkaisija nuolenvartta varten n. 9 mm.Valitse:

Napsauttamalla mitä tahansa kuvaa näet sen suurempana


Copyright © 2019 Rautaportti. Ylläpito Navicom Oy.