Tuotekuvaus

Vielä 1000-luvulla iso osa Eurooppaa ei pitänyt kirvestä herrasmiesmäisenä aseena: vain skandinaavit ja saksit käyttivät kirvestä tuolloin yleisenä aseenaan. 1100-luvun alussa asenteet kuitenkin muuttuivat ja ritarit kautta manner-Euroopan ryhtyivät käyttämään kirveitä sotatoimissaan. Kirves kelpasi tällöin jopa kuninkaan käteen. Kirveet pysyivät yleisinä aseina koko 1100- ja 1200-luvun eikä into laantunut 1300-luvullakaan.

Tämän kirveen terään on leikattu ristin mallinen aukko.Vaikka ristiretkiaika 1300-luvulla jo olikin historiaa, oli kristillisyyden korostaminen iso osa ritarillisia hyveitä. 1300-luvulla ritarillisuuteen kuuluikin juuri ristiretkiajan urhoollisten sankaraiden ja uskonpuolustajien ihannointi ja imitointi. Kristilliset symbolit, kuten risti, olivat tärkeitä ulkoisia merkkejä joilla näitä ritarillisia hyveitä saattoi ilmentää ulospäin. Niinpä ristikirves toistaa aiempien vuosisatojen ristiretkeläiskirveen ristiteemaa, eräänlaisena fanituksen muotona, mutta tietysti myös kantajansa oman uskon merkkinä ja vahvistajana.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä. Kestää taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 69,5 cm, terän pituus 20,5 cm, terän leveys 17,5 cm, paino 1,0 kg.

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!