ILMAINEN TOIMITUS YLI 400 € TILAUKSILLE (EU:N SISÄLLÄ)
Jatka ostoksia Kassalle
  • Välisumma: 0

Tilaa yli 400 eurolla ja lunasta täysin maksuton toimitus tilaukselle!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tuotteen tiedoissa näkyy loppuunmyyty, onko tuotetta vielä saatavilla?

Jos tuote on vielä näkyvillä verkkokaupassa, on todennäköistä, että olemme saamassa sitä lisää toimittajalta. Usein toimitusajat ja saatavuudet vaihtelevat meistä riippumattomista syistä, mutta voit lähettää meille sähköpostia tai käyttää tuotetiedoissa olevaa Kysy tuotteesta -linkkiä ja tiedustella tuotteiden saatavuutta.

Lähetetäänkö miekat teroitettuina vai tylsinä?

Kaikki aseemme lähetetään lähtökohtaisesti tylsinä. Mikäli ase lähetetään teroitettuna, siitä on tuote-esittelytekstissä selkeä maininta. Useimpien miekkojen terien reunat ovat noin 0,3–0,8 mm paksuja kappaleesta riippuen, ja paksureunaisissa harjoitusmiekoissa reunan paksuus on tyypillisesti n. 2–2,5 mm.

Voitteko teroittaa miekkani ennen lähetystä?

Turvallisuussyistä johtuen emme valitettavasti tarjoa teroituspalvelua, emmekä myöskään suosittele aseiden teroittamista. Myymämme aseet on kuitenkin suunniteltu ja valmistettu niin, että ne voi halutessaan teroittaa, esim. leikkausharjoituksia varten.

Onko miekka tasapainoitettu tylsänä pysymistä vai teroittamista silmällä pitäen?

Tasapainotus pysyy hyvänä vaikka miekan teroittaisikin. Myymiemme miekkojen terien reunat eivät ole niin paksuja, että teroituksessa poistettava määrä metallia vaikuttaisi miekan tasapainotukseen. Poikkeuksena tähän mainittakoon paksureunaiset harjoitusmiekat, joita ei ole tarkoitettu teroitettaviksi.

Onko miekkojen ostaminen ja myyminen edes laillista Suomessa?

Ennen tilanne oli lain puolesta tulkinnanvarainen ja usein lakia tulkittiinkin meille miekkojen ystäville epäsuotuisasti. Vuoden 2004 alkupuolen lakimuutosten ansiosta teräaseiden kauppa ja keräily on nykyään vapaata laissa mainittuja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Voitteko lähettää pakettini johonkin ulkomaan osoitteeseen?

Kyllä voimme. Kaikkiin maihin ei kuitenkaan voida myydä kaikkia tuotteitamme. Eri maissa on erilaiset rajoitukset, ja näiden selvittäminen on asiakkaan vastuulla. Rautaportti ei ole vastuussa tullin takavarikoimista tuotteista. Muistathan myös, että EU:n ulkopuolelle lähetettäessä kohdemaan mahdolliset tullit ja verot ovat asiakkaan velvollisuutena. EU:n sisämarkkinoilla ylimääräisiä veroja ja tulleja ei tarvitse maksaa. Joihinkin maihin on lisäksi Postin määräämiä pakettien kokorajoituksia. Kaikkiin maihin ei esimerkiksi voi lähettää pisimpiä valikoimastamme löytyviä aseita.

Soveltuvatko nämä miekat oikeaan miekkailuun toisia teräsmiekkoja vastaan?

Myymiemme aseiden alkuperäiset kappaleet on suunniteltu kestämään tällaista rasitusta, joten myös nämä jäljennökset kestävät sen. Jokaisen aseen käyttöön tarvitaan kuitenkin tietty tieto ja taito, joita ilman vahingoittuminen ja aseen vaurioituminen on todennäköistä. Harrasta miekkailua vain valvotun opetuksen alaisena, ja niin että opettaja on tarkastanut välineet tarkoitukseen sopiviksi.

Olen alle 18-vuotias. Voinko tilata aseen teiltä?

Kyllä voit, mutta vain huoltajan suostumuksella. Ennen tilaamista sinun täytyy saada huoltajasi hyväksyntä teräaseen ostamiselle. Tilaamisen voit hoitaa normaalisti, kun olet saanut hyväksynnän. Ilman huoltajan hyväksyntää emme ikävä kyllä voi myydä asetta. Alle 18-vuotias ei voi tilata jousiaseita edes huoltajan hyväksynnällä. Kirjeenavaajia, vaatteita, haarniskoja, suojia ja muita tuotteita saa ostaa kuka tahansa.

Voinko tulla noutamaan pakettini ja näin välttyä postimaksuilta?

Kyllä voit. Rautaportin myymälä sijaitsee osoitteessa Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina. Myymälän ajantasaiset aukioloajat löydät yhteystiedot-sivulta. Myymälässä maksettaessa voit maksaa niin käteisellä kuin korteillakin.

Mitkä maksutavat käyvät myymällä?

Myymälässä maksettaessa voit maksaa käteisellä ja yleisimmillä korteilla.

Mistä saan varren myymiinne keihäänkärkiin?

Useimmista rauta- ja puutavarakaupoista saa ostaa halkaisijaltaan 32 mm pyöröpuuta haluamansa mittaisena (yleisimpänä mäntyä). Kun 32 mm pyöröpuun pään veistää suipoksi, se sopii kaikkiin myymiimme keihään kärkiin.

Minulla olisi kysyttävää, voinko soittaa teille?

Rautaportilla ei valitettavasti ole puhelinpalvelua, mutta vastaamme mielellämme kysymyksiin ja tiedusteluihin sähköpostitse.

icon_search icon-cart icon_arrow-right icon-arrow-left close