‘Charles de Blois’ -tyylin gambeson

105

Poista

Tuotekuvaus

1300-luvulle tultaessa levyhaarniska oli syrjäyttänyt rengashaarniskan varakkaampien soturien ja ritarien suojauksena ja niin paksut suojatoppaukset jäivät pikku hiljaa tarpeettomiksi. Myös räätälöintitaito kehittyi ja vaatetuksesta yleisestikin tuli vartalonmyötäisempää ja muotoillumpaa, ja näin kävi myös gambesoneille. Niinpä tämä gambeson on vartalonmyötäinen ja ohuempi kuin aiempien vuosisatojen gambesonit.

Levyhaarniskan alla käytettävän asetakin kohdalla vyötärön lähes korsettimainen napakkuus tarkoitti sitä, että takkiin kiinnitettynä jalkapanssarien paino jakautui vyötärölle hartioiden sijaan. Nk. Grande assiette-leikkaustyylin (suuri lautanen) olkapään liityntä torsoon tarkoittaa että olkapään-aukko on huomattavan suuri ja ulottuu pitkälti rinnan ja selän puolelle. Tämä mahdollistaa vaatteen tyköistuvuuden ja samalla antaa käsille mahdollisimman laajat liikeradat. Vaikka kättä ja olkapäätä saa liikutettua täysin vapaasti, pysyy muu vaate, mahdollisine kiinnitettyine jalkapanssareineen, kuitenkin aivan paikallaan. Ainutlaatuinen säilynyt kappale tästä tyköistuvasta gambesonista/pourpointista on kuulunut Charles de Blois’lle, ja se on näytillä Lyonin tekstiilimuseossa.

Charles de Blois oli Bretagnen herttua ja Ranskan kuninkaan siskonpoika satavuotisen sodan alkupuolella. Hän oli harras kristitty ja etevä sotapäällikkö, joka kuoli Aurayn taistelussa vuonna 1367.

Tätä gambesonia voi käyttää asetakkina panssarin alla tai kevyenä toppauksena harjoituksissa sellaisenaan. Takki on keskiaikaisen räätälityön taidonnäyte, ja sitä voi käyttää myös siviilivaateena esikuvansa ja aikalaistyylinsä mukaisesti. Paksuus noin 4 mm. Kangas 100% puuvillaa, pehmuste polyesteriä. Valmistaja Marshall Historical.

Koko Rinnanympärys Pituus
S 100 cm 87 cm
M 106 cm 89 cm
L 111 cm 91 cm
XL/XXL 132 cm 95 cm
XXXL 142 cm 97 cm

 

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!