Tuotekuvaus

Olkavyö on klassinen tapa kantaa miekkaa. Olkavyöt olivat käytössä jo kauan ennen ajanlaskun alkua ja käyttö jatkui pitkälle 1600-luvulle. Olkavyön avulla aseen paino tasoittuu lonkalle ja olkapäälle. Ristiin kulkeva hihna lisää tasapainon tunnetta ja aseen kantaminen on miellyttävämpää. Niin muinaiset assyrialaiset, roomalaiset kuin viikingitkin kantoivat aikalaistaiteiden mukaan aseitaan olkavöillä. Tätä eurooppalaista olkavyötä voi käyttää minkä tahansa myymämme miekan kanssa ja se sopii lähes mille tahansa aikakaudelle. Valmistettu paksusta ja laadukkaasta öljyparkitusta nahasta. Olkavyön alaosa on jätetty auki jotta ripustimeen saa kiinnitettyä minkä tahansa levyisen miekan. Nahkaan tarvitsee tehdä reiät sopivalle etäisyydelle, parsia kiinni ja leikata ylimääräinen nahka irti. Mitä enemmän reikiä tekee, sitä tukevampi ja kestävämpi kiinnityksestä tulee. Yksinkertaisimmillaan kiinnitys onnistuu tekemällä vain kahdet reiät (kuten esimerkkikuvassa) ja pujottamalla esim. nahkainen nyöri reikien läpi ja sitomalla se tarvittavaan kireyteen.

Saatavilla sekä oikea- että vasenkätisenä. Oikeakätisessä versiossa miekka roikkuu vasemmalla lonkalla ja vasenkätisessä versiossa miekka roikkuu oikealla lonkalla.
Tämä vasenkätinen versio on saatavilla vain mustana.

Kannatinvaihtoehdot:
Auki (oletusvaihtoehto): Voit itse parsia kannattimen kiinni sinulle sopivalla tavalla ja sovittaa minkä tahansa miekan kannattimeen.
Valmiit reiät: Voit ilmoittaa tilattaessa tupen leveyden jonka haluat kiinnittää olkavyöhön ja me teemme reiät valmiiksi puolestasi. Teemme kaksi reikää kuten esimerkkikuvassa ja laitamme pakettiin mukaan nahkanyörin.

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!