Il Fior de Battaglia: Ms Ludwig XV 13

34

9 varastossa

Tuotetunnus (SKU): SKU-907 Kategoriat: ,

Tuotekuvaus

Il Fior di Battaglia (Ms Ludwig XV 13) –käsikirjoitusta säilytetään Los Angelesin Getty-museossa. Käsikirjoitus on n. vuodelta 1410 Italiasta ja Fiorre dei Liberin kirjoittama. Käsikirjoitus on täydellinen asetaiteiden (armizare) esitys: jalkamiehestä ratsumieheen, haarniskoituna tai ilman haarniskaa, aseistettuna tikarilla, miekalla, keihäällä tai varsikirveellä. Mukana on myös aseettomia tekniikoita ja jopa opetuksia painista hevosen selässä! Teos on keskiaikaista italiaa, eikä tämä painos sisällä käännöstä, esipuhetta tai kommentaaria.

Il Fior di Battaglia, eli suoraan käännettynä taistelun kukka on historiallisten kamppailulajien harrastajille mittaamattoman arvokas tietolähde, mutta jo realistisen tarkan ja tyylikkään keskiaikaisen kuvituksen ansiosta hieno opus. Renessanssin aikana luettiin, niin kuin nykyäänkin, tietokirjoja asioiden opettelemiseksi ja tee-se-itse oppaita, jollaiseksi Il Fior di Battaglia on aikanaan tarkoitettu. Nuoren aatelispojan koulutuksen yksi kulmakivistä oli miekkailussa ja taistelukoulutuksessa ja varakkaat vanhemmat saattoivat tilata mestarin kirjoittamia kirjoja jälkipolven oppien avuksi, jollei itse mestaria saatu opettajaksi.

Tällaiset kirjat olivat keskiajalla erityisen arvokkaita, sillä ennen kirjapainon keksimistä jokainen kirja täytyi kirjoittaa ja piirtää käsin alusta loppuun. Il Fior di Battaglian suosiosta kertoo se että meidän aikoihimme saakka on säilynyt neljä eri versiota ja tieto siitä että kappaleita on aikanaan ollut useampia.

Tässä painoksessa on tehty päätös siirtää folio 38 folioiden 14 ja 15 väliin, kuten sisällöstä on ilmeistä olleen alkuperäinen tarkoitus. Folionumeroita ei kuitenkaan ole muutettu, sivujärjestykseen tottuneiden tutkijoiden ja viittausjärjestelmän yhdenmukaisuuden eduksi. Tämä teos on tuotettu julkisista skannauksista jotka löytyvät osoitteesta wiktenauer.com. Tämä teos on niin lähellä alkuperäisen käsikirjoituksen kokoa kuin mahdollista. Kustantajan tavoitteena on ollut tuottaa jäljennös joka on niin lähellä alkuperäistä kuin mahdollista, mutta kohtuulliseen hintaan.

Tämä teos on välttämätöntä luettavaa kaikille keskiajan historian, miekkailun, ja historiallisten taistelujen tutkijoille, sekä historianelävöittäjille.

Kustantaja Spada Press, kovakantinen, 98 sivua.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!