Jack Rackhamin merirosvolippu

14.90

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Euroopan uskonsotien viimein päättyessä 1600-luvun puolivälissä eurooppalaiset valtiot jatkoivat siirtomaaimperiumiensa rakentamista. Tilaisuuksia rikastumiseen oli runsaasti niin kaupankäynnissä kuin ryöstelyssäkin, ja laivat olivat avainasemassa molemmissa. Kun Espanjan perimyssota viimien päättyi vuonna 1714, tuhansittain merimiehiä vapautui sotilaspalveluksesta. Niinpä juuri kun Atlantinvälinen siirtomaakauppa ryhtyi kukoistamaan, oli suuri joukko ammattitaitoisia merimiehiä toimettomana. Laivanomistajat käyttivät työvoiman ylitarjontaa hyväkseen ja polkivat palkkoja. Elinolosuhteet laivoilla olivat niin kurjat, että monet ryhtyivät pitämään merirosvon riskialtista, mutta vapaata, elämää parempana vaihtoehtona. Nassauhun, Bahamasaarille, perustettiin merirosvojen turvasatama. Se toimi merirosvojen tukikohtana ja rekrytointisatamana vuoteen 1718 asti, jolloin uusi kuvernööri Woodes Rogers lopetti toiminnan.

1600-ja 1700-luvuilla siirtomaiden kuvernöörit vaativat kaappareiden purjehtivan tiettyjen lippujen alla, jolla ne erottuivat merivoimien aluksista. Kun kaapparit siirtyivät merirosvoiksi, näiden mustien ja punaisten kaapparilippujen käyttö jatkui, mutta nyt niihin lisättiin omia tunnisteita, ja näin merirosvolippu oli syntynyt. Merirosvot eivät suinkaan purjehtineet Jolly Rogerin, oman merirosvolippunsa, alla jatkuvasti. Ainoastaan kun uhriksi valittu laiva oli hyökkäysetäisyydellä lippu nostettiin mastoon, usein varoituslaukauksen saattelemana.

Merirosvolipun tarkoitus lienee ollut välittää tieto hyökkäävän merirosvon henkilöllisyydestä ja antaa kohdealukselle mahdollisuus antautua taistelutta. Mikäli laiva päätti vastustaa kaappausta, laskettiin Jolly Rodger ja punainen lippu nostettiin. Punainen lippu merkitsi että laiva tultaisiin valtaamaan väkivalloin ja armotta. Hyökkäyksen kohteena olevan laivan oli tärkeä tietää hyökkääjien olevan merirosvoja, sillä valtioiden alusten, sekä näiden palkkaamien kaappareiden, tuli toimia tiettyjen merenkulun säädösten mukaan. Mikäli miehistö vastusti kaappausta, mutta myöhemmin antautui, ei miehistöä voinut teloittaa. Merirosvolipun liehuttaminen oli varma tapa tunnistautua merirosvoksi, sillä pelkkä lipun hallussapito riitti tuomioon; vain merirosvo uskaltaisi nostaa Jolly Rodgerin mastoon, sillä hänellä ei ollut enää mitään hävittävää, hän oli jo kuolemaantuomittu.

Jack Rackham tunnettiin paremmin nimellä Calico Jack. Hän oli englantilainen merirosvokapteeni joka toimi Bahamalla vuodesta 1718 vuoteen 1720. Toisin kuin monet muut merirosvot, heidän muassaan Christopher Condent, Calico Jack ei paennut Caribian mereltä kun merirosvouden vastaiset tuulet alkoivat puhaltaa. Hän jäikin pian kiinni ja hänet teloitettiiin. Hänet muistetaan parhaiten ehkä siitä, että kaksi hänen miehistönsä jäsentä oli naisia, Anne Bonny ja Mary Read. Yhden perinnön hän jälkipolville kuitenkin jätti, lippunsa. Rackhamin lipussa oli mustalla pohjalla valkoinen pääkallo ja kaksi ristissä olevaa miekkaa, symboli joka nykyisinkin tunnistetaan ympäri maailman.

  • Lippu on kaksipuolinen ja tehty säänkestävästä polyesteristä
  • Lipun koko on 93 x 150 cm ja siinä on metallivahvisteiset läpiviennit
  • Sisä/ulkokäyttöön
Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luz de Luna Carax
Luz de Luna Carax
2022-09-09
Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Esa Kinnunen
Esa Kinnunen
2022-08-02
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella
Janne Tuomioja
Janne Tuomioja
2022-05-18
Celesta Dorothea
Celesta Dorothea
2021-12-29
Evangelyne (SuomiAnime)
Evangelyne (SuomiAnime)
2021-10-26
Timo Pauniranta
Timo Pauniranta
2021-10-06

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!