Juomasarvi kannattimella -Iso 450-600ml

 • Tehty käsityönä aidoista ja autenttisista sarvista
 • Sisä- ja ulkopinta pinnoitettu elintarvikelakalla
 • Mukana tulee nahkainen vyökannake
 • Sopii kylmille ja lämpimille juomille, mutta kuumille ei
 • Sopii niin alkoholittomille kuin alkoholillisillekin juomille

26

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Juomasarvia on käytetty ainakin pronssikaudelta asti ja niiden käyttö levisi Kreikasta ja Balkanilta keski-Eurooppaan rautakaudelle tultaessa. Meidän aikoihimme säilyneet juomasarvet ovat poikkeuksetta hyvinkin koristeellisia hopeisine reunuksineen, sillä jokapäiväiset koristelemattomat versiot ovat, luonnonmateriaalia kun ovat, maatuneet jälkiä jättämättä. Viikinkiajalta juomasarvista löytyy maininta niin Eddasta kuin Beowulfistakin ja keskiajalle tultaessa myös Artturiaanisista legendoista. Myöhäiskeskiajalla, kuten myös uuden ajan alussa, juomasarvia käytettiin pitkälti enää seremoniallisesti ja sarvet olivat sangen runsaasti koristeltuja. Vielä nykyäänkin juomasarvia käytetään seremoniallisesti juhlakaluina mm. Georgiassa.

Nämä juomasarvet on valmistettu aidoista ja autenttisista sarvista, mutta ne on päällystetty elintarvikelakalla normaalin ja modernin elintarvikekäytön mahdollistamiseksi. Lakkakerros myös poistaa sarven oman luonnollisen tuoksun, josta kaikki eivät välitä. Sarvista voi juoda niin alkoholittomia kuin alkoholillisiakin juomia. Näistä sarvista voi juoda kylmiä ja lämpimiä juomia, mutta kuumat juomat saattavat pehmentää sarven pintaa ja johtaa elintarvikelakan irtoamiseen. Kuumuus itsessään ei vahingoita sarvea, mutta sarvea materiaalina työstetään upottamalla sarvi kiehuvaan veteen. Kuuma vesi pehmentää sarven ja tekee siitä joustavaa ja muokattavaa.

Tämän sarven mukana tulee nahkainen kannatin, jossa juomasarvesi kulkee helposti mukana seikkailuun kuin seikkailuun. Juomasarvea voi kantaa vyöllä mukana ja käyttää sellaisenaan tai pöytätelineen kanssa. Lisää tietoa takorautaisesta pöytätelineestä, joka sopii käytettäväksi tämän sarven kanssa löydät täältä -Juomasarven pöytäteline-

Tämä sarvi on kokoluokkaa iso ja sen tilavuus on n. 450-600 ml. Tilavuusmitta on suuntaa antava, sillä jokaisen sarven tilavuutta ei mitata erikseen, vaan sarvet jaotellaan eri kokoluokkiin silmämääräisesti tilavuus ja kokonaispituus mielessä. Luonnollisena tuotteena sarvia on jokaista kokoa, mallia ja muotoa, joten esimerkiksi isoin keskikokoinen sarvi on lähes saman kokoinen kuin pienin iso sarvi kokoluokittelun jälkeen. Joskus pitkä ja kapea sarvi luokitellaan isoksi, vaikka tilavuusmitalta se olisi hieman alle tavoitetilavuuden. Lyhyt ja leveä sarvi voi olla sisätilavuudeltaan isompi kuin kapea ja pitkä sarvi, mutta pitkä sarvi kuitenkin näyttää ja tuntuu isommalta.

Huom! Jokainen sarvi on erilainen niin väriltään kuin muodoltaankin. Tilatessasi voit esittää toiveesi tilauksen kommentit-kenttään, joita yritämme noudattaa niin tarkasti kuin vain mahdollista.

 • Tehty käsityönä aidoista ja autenttisista sarvista
 • Sisä- ja ulkopinta pinnoitettu elintarvikelakalla
 • Mukana tulee nahkainen vyökannake
 • Sopii kylmille ja lämpimille juomille, mutta kuumille ei
 • Sopii niin alkoholittomille kuin alkoholillisillekin juomille
 • Ison koon tilavuus noin 450-600 ml
 • Jokainen sarvi on uniikki väriltään ja muodoltaan
Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!