Kaarle Suuren ”Jouyeuse” -kirjeenavaaja

14.50

5 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 8219 Kategoriat: , ,

Tuotekuvaus

Charlemagne, Kaarle Suuri, oli frankkien kuningas. Frankit olivat yksi niistä lukemattomista slaavilaisista ja germaanisista heimoista jotka hunnien, goottien ja visigoottien tavoin vaelsivat Euroopassa kansainvaellusajalla 300-luvun lopulta alkaen. Roomalaiset kutsuivat näitä heimoja ja kansoja barbaareiksi näiden sivistymättömien tapojen vuoksi, ja kokivat kansojen liikehdinnän uhkana ja hyökkäyksenä. Barbaari oli alunperin kreikkalainen termi tarkoittaen kaikkia ei-kreikkaa puhuvia, joiden puhe kuulosti käsittämättömältä, ”bar-bar-bar”. Rooman valtakunnan kaaduttua nämä uudet heimot täyttivät pikkuhiljaa Rooman jättämää valtatyhjiötä. Jotkut nousivat valtaan vain hetkellisesti, ja vaipuivat taas historian unohdukseen, kun taas toiset jättivät jälkeensä pidemmän kulttuuriperinnön. Keskitetty hallinto palasi lopulta Kaarle Suuren valtakunnan myötä, vuodesta 768 alkaen. Tuo valtakunta perustui frankkien taisteluvoimaan, ja heidän kyltymätön kunnianhimonsa ja kiihkeä halunsa laajentaa kristikuntaa nostivat heidät läntisen Euroopan johtoon.

Vuoden 800 joulupäivänä Kaarle Suuri kruunattiin Rooman keisariksi, ensimmäiseksi sitten Rooman kaatumisen. Kaarle Suuri oli aggressiivinen valloittaja, taitava poliitikko ja valtiomies ja onnekas kenraali, joka rakensi laajan imperiumin jonka merkitys ulottuu aina meidän aikoihimme asti. Vaikka Kaarle Suuren valtakunta kesti vain sukupolven hänen jälkeensä, siitä seurasi Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta ja Ranskan ja Saksan perusta.

Kaarle Suuren miekka, ”Joyeuse”, ”Riemukas”, on yksi maailman kuuluisimmista miekoista. Se on Ranskan kuninkaiden kruunajaismiekka ja alkuperäiskappaletta säilytetään Louvressa. Perimätiedon mukaan Joyeuse oli Kaarle Suuren henkilökohtainen miekka, mutta kuten ikiaikaisten reliikkien kohdalla aina, väitetään myös että kyseessä olisi myöhempää, 1100-luvulle ajoitettua, perua oleva esine. Joyeusen kanssa Eurooppaan levitettiin länsimaisen sivistyksen ideaalia, roomalaista oikeuskäsitystä ja -käytäntöjä ja ajatusta Euroopan yhtenäisyydestä. Tuon yhtenäisyyden symboliksi Kaarle Suuri nostettiin jo muutaman vuosisadan kuluttua kuolemastaan,ja samassa asemassa hän on vielä tänäkin päivänä.

Valmistaja Marto, Toledo. Kokonaispituus 26 cm
Terä ruostumatonta terästä, kahvassa hopeoitu pintakäsittely.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!