Kaarle Suuren ”Jouyeuse” -kirjeenavaaja

14.50

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 8219 Kategoriat: , ,

Tuotekuvaus

Charlemagne, Kaarle Suuri, oli frankkien kuningas. Frankit olivat yksi niistä lukemattomista slaavilaisista ja germaanisista heimoista jotka hunnien, goottien ja visigoottien tavoin vaelsivat Euroopassa kansainvaellusajalla 300-luvun lopulta alkaen. Roomalaiset kutsuivat näitä heimoja ja kansoja barbaareiksi näiden sivistymättömien tapojen vuoksi, ja kokivat kansojen liikehdinnän uhkana ja hyökkäyksenä. Barbaari oli alunperin kreikkalainen termi tarkoittaen kaikkia ei-kreikkaa puhuvia, joiden puhe kuulosti käsittämättömältä, ”bar-bar-bar”. Rooman valtakunnan kaaduttua nämä uudet heimot täyttivät pikkuhiljaa Rooman jättämää valtatyhjiötä. Jotkut nousivat valtaan vain hetkellisesti, ja vaipuivat taas historian unohdukseen, kun taas toiset jättivät jälkeensä pidemmän kulttuuriperinnön. Keskitetty hallinto palasi lopulta Kaarle Suuren valtakunnan myötä, vuodesta 768 alkaen. Tuo valtakunta perustui frankkien taisteluvoimaan, ja heidän kyltymätön kunnianhimonsa ja kiihkeä halunsa laajentaa kristikuntaa nostivat heidät läntisen Euroopan johtoon.

Vuoden 800 joulupäivänä Kaarle Suuri kruunattiin Rooman keisariksi, ensimmäiseksi sitten Rooman kaatumisen. Kaarle Suuri oli aggressiivinen valloittaja, taitava poliitikko ja valtiomies ja onnekas kenraali, joka rakensi laajan imperiumin jonka merkitys ulottuu aina meidän aikoihimme asti. Vaikka Kaarle Suuren valtakunta kesti vain sukupolven hänen jälkeensä, siitä seurasi Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta ja Ranskan ja Saksan perusta.

Kaarle Suuren miekka, ”Joyeuse”, ”Riemukas”, on yksi maailman kuuluisimmista miekoista. Se on Ranskan kuninkaiden kruunajaismiekka ja alkuperäiskappaletta säilytetään Louvressa. Perimätiedon mukaan Joyeuse oli Kaarle Suuren henkilökohtainen miekka, mutta kuten ikiaikaisten reliikkien kohdalla aina, väitetään myös että kyseessä olisi myöhempää, 1100-luvulle ajoitettua, perua oleva esine. Joyeusen kanssa Eurooppaan levitettiin länsimaisen sivistyksen ideaalia, roomalaista oikeuskäsitystä ja -käytäntöjä ja ajatusta Euroopan yhtenäisyydestä. Tuon yhtenäisyyden symboliksi Kaarle Suuri nostettiin jo muutaman vuosisadan kuluttua kuolemastaan,ja samassa asemassa hän on vielä tänäkin päivänä.

Valmistaja Marto, Toledo. Kokonaispituus 26 cm
Terä ruostumatonta terästä, kahvassa hopeoitu pintakäsittely.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!