Tuotekuvaus

Keskiaikaiseen aterinsettiin sisältyy veitsi, lusikka, piikki sekä haarukka. Veitsi on ihmiskunnan ensimmäisiä keksintöjä, samoin lusikka on ollut käytössä ainakin neoliittiseltä kaudelta asti. Haarukka on näihin verrattuna moderni keksintö, sekin tosin jo antiikin ajalta. Tuon paholaisen työkalun leviämistä Eurooppaan esti kuitenkin tehokkaasti kirkon vastustus. Haarukkaa käytettiinkin keskiajalla etupäässä ruuan tarjoilussa. Ylellisyyshyödykkeen leimasta huolimatta, tai sen vuoksi, henkilökohtainen syömähaarukka levisi yleiseen käyttöön Euroopassa vasta keskiajan jälkeen, 1700-luvulla. Mikäli ei halunnut käyttää syödessä sormiaan, saattoi ruokailupiikkiä käyttää nykyisen haarukan tavoin.

Aterimet on käsintaottu ruostumattomasta teräksestä, eli ne soveltuvat myös moderniin ruokailukäyttöön. Suosittelemme että aterimet pestään huolellisesti ennen ensimmäistä käyttöä. Aterimet saa sidottua helposti yhteen setin mukana tulevalla nahkanarulla ja ripustettua vaikkapa vyölle roikkumaan. Aterinten pituus n. 22 cm.

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!