Tuotekuvaus

Myymämme nuolenkärjet on käsin taottu hiiliteräksestä. Kärkiä ei ole hiottu, kiilloitettu tai pintakäsitelty, joten ne sopivat erinomaisesti historiallisiin puunuoliisi. Valitse omasi kahdesta mallista.

A: Leikkaava kärki. Leikkaavia kärkiä on käytetty kautta aikain niin sodankäynnissä kuin edelleen metsästyksessäkin. Leikkaava ja leveä terä oli suunniteltu aiheuttamaan mahdollisimman suuren haavan ja verenvuodon, ja täten kohteen mahdollisimman nopean menehtymisen. Leveä, reunoiltaan mahdollisimman terävä, leikkaava kärki oli suhteellisen kallis valmistaa, joten niitä harvemmin käytettiin harjoitteluun. Kokonaispituus n. 7 cm. Holkin sisähalkaisija nuolenvartta varten n. 9 mm.

B: Bodkin-kärki. Bodkin-mallin kärki ei tee yhtä suurta haavaa kuin leikkaavalla kärjellä varustettu nuoli, mutta läpäisykyky on puolestaan parempi. Bodkin-kärki oli paitsi nopeampi ja halvempi valmistaa kuin leikkaava kärki, mutta läpäisi haarniskoja ja suojia paremmin sotakentillä. Bodkin-kärjet olivat käytössä aina viikinkiajalta keskiajan loppuun, jolloin ampuma-aseet syrjäyttivät jousiaseet sodankäynnissä. Terän kokonaispituus n. 8,0 cm
Holkin sisähalkaisija nuolenvartta varten n. 9 mm.

Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!