Tuotekuvaus

Rengashaarniskat ovat pelastaneet lukemattomien soturien hengen ja ovat siten olleet erittäin tavoiteltuja ja korkealle arvostettuja läpi aikakausien. Rengashaarniska oli soturin paras henkivakuutus aina varhaisten kelttien keskuudesta Euroopasta ulottuen 1700-luvun Aasiaan. Myymämme malli on valmistettu 1,6mm paksusta teräslangasta taivutetuista renkaista ja on rakenteeltaan perinteinen eurooppalainen rengashaarniska. Haarniskan silmukointi on tyypillistä neljä rengasta läpi viidennestä –tyyliä. Renkaat on valmistettu alkuperäisten mukaisesti hieman pehmeämmästä teräksestä.
Rengashaarniska on erittäin kestävä, mutta sen joustavuuden vuoksi vihollisen isku saattoi aiheuttaa ruhjevammoja tai luunmurtumia, vaikka viiltohaavaa ei syntynytkään. Rengashaarniskapaitojen alla käytettiin paksuja pehmusteita ruhjeiden välttämiseksi.
Teräksinen haarniska ruostuu helposti, mutta tämän paidan jokainen rengas on päällystetty ruosteelta suojaavalla sinkillä. Täten rengashaarniskapaitasi pysyy uudenkiiltävänä pidempään, eikä paitaa tarvitse pitää öljytynä. Jokaisen silmukan ulkohalkaisija on noin 12,3 mm ja sisähalkaisija noin 9,1 mm. Saatavilla kolmessa eri koossa.

Koko S/M: Paidan rinnanympärys noin 110 cm, korkeus olkapäästä helmaan noin 75 cm ja hihanpituus noin 30 cm. Paino 8,5 kg.
Koko L/XL: Paidan rinnanympärys noin 120 cm, korkeus olkapäästä helmaan noin 90 cm ja hihanpituus noin 35 cm. Paino 10,6 kg.
Koko XXL: Paidan rinnanympärys noin 140 cm, korkeus olkapäästä helmaan noin 105 cm ja hihanpituus noin 45 cm. Paino 13,5 kg.

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!