Ristiretkeläisen kilpi

175

2 varastossa

Tuotekuvaus

Keskiajan alkaessa Euroopassa 1000-luvulla kilvet valmistettiin lähes poikkeuksetta puusta ja normannit olivat ottaneet käyttöön uuden malliset kilvet. Noin puolen miehen korkuiset ja leijan malliset, alaspäin kapenevat kilvet levisivät normannien mukana ympäri Eurooppaa. Vuosisatojen saatossa kilpimalli lyheni, pieneni, ja saavutti asemansa perinteisenä ja tyypillisenä eurooppalaisena kilpenä. Kilvet toimivat paitsi suojavälineinä niin myös koristeina, symboleina ja kantajansa tunnuksina.

Kilpeen tyypillisesti maalattiin kantajansa vaakuna. Selkeä tunnus, jonka havaitsi taistelunkin tiimellyksessä. Tässä kilvessä tämä selkeä tunnus on ristiretkelle lähteneen sotilaan punainen risti. Symboli, jonka kaikki aikalaiset tunnistivat.

Tämä myymämme ritarillinen kilpimalli on taistelun kestävä ja ehdottomasti alkuperäistensä veroinen. Kaareva puinen kilpi on pehmustettu ja päällystetty kankaalla. Vaikka kilvessä onkin valmiina ristiretkeläisen risti, voi kilpeen helposti maalata oman vaakunan tai haluamansa tunnuksen. Kilven takana on taistelijan mukaan säädettävät nahkaiset hihnat. Pitkän nahkahihnan avulla kilven saa ripustettua selkään tai kyljelle roikkumaan taistelun tauotessa.

Korkeus 81 cm, leveys 51 cm ja paino noin 2,3 kg. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!