Temppeliherrain lippu

17

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Temppeliherrain ritarikunta perustettiin ensimmäisen ristiretken jälkeen vuonna 1119, ja tämä viisiristinen Temppeliherrojen lippu on ollut käytössä ainakin 1200-luvulta lähtien. Lipun malli saatiin Jerusalemin rististä, ristiretkeläisten käyttämästä symbolista jossa suuren ristin kulmissa on pienemmät ristit. Näiden viiden ristin sanotaan symbolisoivan Jeesuksen viittä haavaa. Vaihtoehtoisia selityksiä neljälle pienelle ristille ovat neljä evankeliumia tai neljä ilmansuuntaa joihin kristinusko Jerusalmista levisi. Keskeinen elementti lipussa on Pyhän Yrjön risti, joka löytyy yhä muun muassa Englannin lipusta. Englannin lisäksi Pyhä Yrjö on myös Georgian suojeluspyhimys ja Temppeliherrain lippu muistuttaakin hyvin paljon Georgian lippua.

Tämän kestävän lipun mitat ovat 93 x 150 cm ja se on tehty säänkestävästä polyesteristä. Läpiviennit, joista lippu ripustetaan on metallivahvistettu. Sisä/ulkokäyttöön.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!