Tuotekuvaus

Walesin lipussa (kymrin kielellä Baner Cymru tai Y Ddraig Goch `punainen lohikäärme´) yhdistyvät Gwyneddin kuninkaan symboli punainen lohikäärme sekä Tudor-suvun, joka hallitsi Englantia 1485–1603, värit valkoinen ja vihreä.

Punainen lohikäärme on yhdistetty Walesiin jo vuosisatojen ajan, mutta lipun alkuperä on epäselvä. Yhden selityksen mukaan lohikäärmesymboli olisi otettu käyttöön aikana, jolloin roomalaiset hallitsivat Britanniaa. Ensimmäinen kirjallinen maininta lohikäärmeen käytöstä Walesin symbolina on Historia Brittonum -teoksessa, joka kirjoitettiin n. vuonna 830. Teos kertoo kelttejä symboloivan punaisen lohikäärmeen ja valloittajina maahan saapuneita sakseja symboloivan valkoisen lohikäärmeen taistelusta, jonka lopulta punainen lohikäärme voittaa. Symbolin on yleisesti uskottu olleen myös kuningas Arthurin sekä muiden kelttiläisten ja roomanvallan aikaisten sotajoukkojen päälliköiden lipun tunnus. Lohikäärme ei tuolloin ollut pelkästään Walesin tunnus, vaan sitä käytettiin ympäri Britanniaa. Vasta walesilaista syntyperää olevan Henri VII:n ansiosta punainen lohikäärme yhdistettiin ensisijaisesti Walesiin: Bosworth Fieldin taistelussa vuonna 1485 kantaessaan lohikäärmelippua hän voitti Rikhard III:n ja nousi Englannin kuninkaaksi. Taistelun jälkeen lohikäärmesymboli lisättiin Tudorien vaakunaan merkiksi walesilaisuudesta. Suvun värit valkoinen ja vihreä lisättiin lippuun myöhemmin. 1807 punaisesta lohikäärmeestä valko-vihreällä pohjalla tuli Walesin kuninkaallinen tunnus.

Lippu on kaksipuolinen ja tehty säänkestävästä polyesteristä. Lipun koko on 93 x 150 cm ja siinä on metallivahvisteiset läpiviennit. Sisä/ulkokäyttöön.

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!