Tuotekuvaus

Walesin lipussa (kymrin kielellä Baner Cymru tai Y Ddraig Goch `punainen lohikäärme´) yhdistyvät Gwyneddin kuninkaan symboli punainen lohikäärme sekä Tudor-suvun, joka hallitsi Englantia 1485–1603, värit valkoinen ja vihreä.

Punainen lohikäärme on yhdistetty Walesiin jo vuosisatojen ajan, mutta lipun alkuperä on epäselvä. Yhden selityksen mukaan lohikäärmesymboli olisi otettu käyttöön aikana, jolloin roomalaiset hallitsivat Britanniaa. Ensimmäinen kirjallinen maininta lohikäärmeen käytöstä Walesin symbolina on Historia Brittonum -teoksessa, joka kirjoitettiin n. vuonna 830. Teos kertoo kelttejä symboloivan punaisen lohikäärmeen ja valloittajina maahan saapuneita sakseja symboloivan valkoisen lohikäärmeen taistelusta, jonka lopulta punainen lohikäärme voittaa. Symbolin on yleisesti uskottu olleen myös kuningas Arthurin sekä muiden kelttiläisten ja roomanvallan aikaisten sotajoukkojen päälliköiden lipun tunnus. Lohikäärme ei tuolloin ollut pelkästään Walesin tunnus, vaan sitä käytettiin ympäri Britanniaa. Vasta walesilaista syntyperää olevan Henri VII:n ansiosta punainen lohikäärme yhdistettiin ensisijaisesti Walesiin: Bosworth Fieldin taistelussa vuonna 1485 kantaessaan lohikäärmelippua hän voitti Rikhard III:n ja nousi Englannin kuninkaaksi. Taistelun jälkeen lohikäärmesymboli lisättiin Tudorien vaakunaan merkiksi walesilaisuudesta. Suvun värit valkoinen ja vihreä lisättiin lippuun myöhemmin. 1807 punaisesta lohikäärmeestä valko-vihreällä pohjalla tuli Walesin kuninkaallinen tunnus.

Lippu on kaksipuolinen ja tehty säänkestävästä polyesteristä. Lipun koko on 93 x 150 cm ja siinä on metallivahvisteiset läpiviennit. Sisä/ulkokäyttöön.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!