ILMAINEN TOIMITUS YLI 400 € TILAUKSILLE (EU:N SISÄLLÄ)
Jatka ostoksia Kassalle
  • Välisumma: 0

Tilaa yli 400 eurolla ja lunasta täysin maksuton toimitus tilaukselle!

Millainen on hyvä miekka

Viimeisen sadan vuoden teknologisen kehityksen myötä miekoista on tullut vain erikoinen yksityiskohta menneisyydestä ja oikean toimivan miekan tekemiseksi vaadittava taito on jäänyt melkein unholaan. Uusien miekkojen ei ole tarvinnut todella toimia, ja näin toimivuus on korvautunut pelkällä kauniilla ulkokuorella. Onneksi taito ja tekniikka oikeiden miekkojen valmistamiseksi on kuitenkin säilynyt. Me Rautaportissa arvostamme sitä, että miekka näyttää alkuperäiseltä, tuntuu kädessä alkuperäiseltä, kestää, taipuu ja tasapainottuu kuten alkuperäinen. Ja pystyy vielä leikkaamaankin kuten alkuperäinen. Tällainen miekka, jonka menneisyyden soturi ottaisi ilomielin mukaan taistelukentälle, herättää kunnioitusta aseen voimista aivan eri tavalla kuin vain koristeeksi tarkoitettu miekka.

Paino:

Kun miekan ottaa käteen, moni ensikertalainen ihmettelee aluksi miekkojemme keveyttä. Nopeus säästi henkiä taistelukentällä eli miekka ei missään nimessä saanut olla painava.

Ruoti:

Ruoti on säilän piiloon jäävä osa, jonka ympärille kahvaosa rakennetaan. Mikäli ruoti on liian pieni ja hento, ennakoi se hajoamisvaaraa. Rautaportin miekoissa ruoti on aina taottu terän osaksi. Ruotiin kohdistuu valtavat voimat miekkaa käytettäessä, ja se on tärkeimpiä miekan osia kestävyyden kannalta.

Karkaisu:

Mikäli miekka on huonosti karkaistu, se vähentää, ellei kokonaan poista, terän joustavuutta. Jos huonosti karkaistua miekkaa taivuttaa, se ei enää palaudu alkuperäiseen muotoonsa. Miekan karkaisussa tärkeintä on löytää hiuksenhieno tasapaino terän riittävän kovuuden – leikkaamista silmällä pitäen – ja sisuksen riittävän pehmeyden – kestävyyttä ja  joustavuutta ajatellen – välillä. Modernin metallurgian avulla pystymme tarjoamaan miekkoja, jotka ovat aina oikeaoppisesti karkaistuja; asia, joka vielä keskiajalla lepäsi miekantekijän intuition, kokemuksen ja taikauskon varassa.

Historiallisesti tarkkojen ja toimivien miekkojen valmistus vaatii tutkimustyötä, runsaasti työvaiheita valmistuksessa, käsityötä, hyvät materiaalit ja näiden päälle luonnollisesti laadunvalvontaa ja testausta, mutta onneksi kaikki työ näkyy hyvässä lopputuloksessa.

icon_search icon-cart icon_arrow-right icon-arrow-left close