ILMAINEN TOIMITUS YLI 400 € TILAUKSILLE (EU:N SISÄLLÄ)
Jatka ostoksia Kassalle
  • Välisumma: 0

Tilaa yli 400 eurolla ja lunasta täysin maksuton toimitus tilaukselle!

Rautaportin väki

Ville

“The Supreme Commander”

Ville on Rautaportin perustaja, pääkomentaja jota kauppiaaksikin kutsutaan. Ville työskentelee vaihtelevasti siellä missä milloinkin tarvitaan, mutta suurimman osan ajasta hän on etätöissä kotona. Sisäänosto, uusien tuotteiden suunnittelu ja tuotetekstien kirjoittelu täyttävät suurimman osan Villen työpäivästä.
Pikkupojasta lähtien aseet, erityisesti miekat, ovat olleet Villen suuri kiinnostuksen kohde. Hänen suosikkiaiheitaan historiassa ovat sotahistoria, viikinkiaika, Suomen rautakauden historia, Rooman imperiumin ajan historia sekä keskiaika. Ville on omien sanojensa mukaan aika helposti innostuvaa tyyppiä ja useimmiten hänen lempiaiheensa onkin juuri se, mitä hän on viimeksi tutkinut ja lueskellut.

Tuotesuosikit: Suontaan loistomiekka, Emännänveitsi sekä Villainen viitta.

Elina

“The General”

Elina on Rautaportin asiakaspalveluvastaava ja “yleismies-jantunen”. Löydät Elinan useimmiten kaupalta. Hän pakkaa suurimman osan postipaketeista, ja vastaa sähköposteihin.
Elinaa kiinnostaa erityisesti historian tutkimisen historia (ns “meta-historia”), sotahistoria sekä niin sanottu hiljainen historia, jota tavalliset ihmiset ovat eläneet ja kokeneet. Aikakausina lähellä sydäntä ovat kansainvaellusaika, varhaiskeskiaika sekä persialaissodat.

Tuotesuosikit: Rautakauden sakset, Hevosenkenkäsolki Suomesta, Vadstenan rautakautinen brakteaatti -riipus, sekä oikeastaan kaikki muutkin tuotteet, joihin liittyy rikas ja monimutkainen tarina.

Käpy

“The Vice Admiral”

Käpy toimii Rautaportilla kaupan myyjänä kaksi päivää viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Hänen työtehtäviinsä kuuluu verkkokaupan tilausten käsittely ja pakkaus, asiakaspalvelu sekä kaupan puolella yleinen järjestely ja ylläpito. Ajan salliessa Käpy myös kirjoittaa ja oikolukee postauksia ja tuotetekstejä.
Käpyn suosikkiaiheita historiassa ovat ajanjakso 1800-luvun loppupuoliskolta
1900-luvun ensimmäisiin vuosikymmeniin sekä eri aikakausien pukeutuminen. Myös kampaustyylit, menneiden aikojen matkustustavat ja sosiaaliset etikettisäännöt ovat hänestä kiehtovia.

Tuotesuosikit: Käpyllä ei ole yhtä ja ainoaa tuotesuosikkia, mutta
jos hänen täytyisi valita muutama tuote Rautaportin valikoimasta, olisivat ne Ruskea mekko hupulla sekä Puinen kalligrafiakynä ja kaksi mustetta.

Antero

“The IT-Mercenary”

Antero vastaa Rautaportin verkkokaupan tekniikasta ja kehittää verkkokauppaa yhdessä Villen kanssa. Anteroa harvemmin näkee kaupalla, sillä hommat hoituvat joko etänä tai Villen kotitoimistolla.

Anteroa kiinnostaa erityisesti toinen maailmansota sekä kylmä sota ja Neuvostoliiton historia sekä arkkitehtuuri.

Tuotesuosikit: Thompson konepistoolin sotilasversio sekä Browning High Power pistooli, jota toisessa maailmansodassa käyttivät sekä Saksa, että Liittoutuneet.

Jona

“The Media lieutenant”

Jona on rautaportin markkinointivastaava ja mediasisällön suunnittelija. Hänet voi löytää kaupalta tiistaista torstaihin, maanantait ja perjantait hän viettää koneen ääressä etätöissä. Jona vastaa Rautaportin tuotekuvista, markkinointiyhteistyöstä sekä sosiaalisen median sisällöstä Facebookissa, Instagramissa, Youtubessa sekä TikTokissa.
Jonan suosikkiteemat historiassa sijoittuvat myöhäisrautakaudelle eli viikinkiajalle, sekä keskiajalle. Häntä kiinnostavat historialliset asetaidot sekä ihmisten elämään ja uskomuksiin perehtyminen antropologian, folkloristiikan ja mytologian kautta. Jona myös opettelee vapaa-ajalla erilaisia historiallisia käsityötekniikoita.

Tuotesuosikit: Suontaan loistomiekka, Maalattu viikinkikilpi, Kinnasneula sekä Karjalan jumalat

Iida

“The Shop Sergeant”

Iida toimii Rautaportin myyjänä erityisesti loma- ja sesonkiaikoina. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat kaupan myyjän tehtävät, verkkokauppatilausten pakkaus, sekä tarpeen vaatiessa lumityöt ja muu kaupan ylläpito. Iidan löytää todennäköisimmin kaupalta loma- ja sesonkiaikoina.
Iidan suosikkiaiheet historiassa sijoittuvat myöhäisrautakauteen eli viikinkiaikaan, keskiajalle sekä 30-luvulle. Aihealueina erityisesti vaatetushistoria, kulttuurihistoria, mytologia sekä ruoan historia ovat lähellä hänen sydäntään.

Tuotesuosikit: Kansanuskon yöpuoli, Loitsujen kirja, korut ja Villainen viikinkitunika.

Rautaportti on toimittanut historian aikana onnistuneesti yli 62 000 tuotetta yli 50 eri maahan.
icon_search icon-cart icon_arrow-right icon-arrow-left close