1400-luvun turnajaishansikkaat

189

Poista

Tuotekuvaus

Kaikki panssarointi on aina kompromissi suojauksen ja liikkuvuuden välillä. Sileissä pyöreälinjaisissa milanolaistyylisissä lapasmallin taisteluhansikkaissa painopiste oli mahdollisimman hyvässä suojaamisessa. Toistaalta jos yhtenäisen kaikki sormet peittävän levyn poisti ja taisteluhansikkaaseen asensi erilliset sormet, saattoi asetta käyttää näppärämmin ja muutenkin käyttää käsiä helpommin esim. vastustajasta kiinni pitämiseen. Erillisinä panssaroidut sormet eivät kuitenkaan suojaa aivan yhtä hyvin kuin kaikki sormet peittävä levy, eli taistelijan piti valita mikä hänelle oli tärkeintä. Näiden kahden taisteluhansikasmallin väliin kehitettiin tällainen molempien tyylien etuja yhdistelevä hansikasmalli. Erilliset sormet mahdollistavat sorminäppäryyden ja kämmenluita suojaavan levyn ulottaminen pidemmälle lisäsi hansikkaaseen toivottua jämäkkyyttä ja parempaa suojaa.

Tällaisia raskaasti suojaavia taisteluhansikkaita käytettiin osana itsessäänkin jo suojaavampaa ja raskaampaa turnajaishaarniskaa, sillä rauhanomaisessa näytös- ja harjoitteluympäristössä loukkaantumisia koetettiin luonnollisesti välttää kaikin tavoin. Myös raskas ratsuväki suosi tämän tyyppisiä hansikkaita sotakentillä jylistäessään. Tällaisia italialaistyylin turnajaishansikkaita käytettiin noin vuodesta 1425 aina vuosisadan lopulle asti.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Paino 2,24 kg/pari. Valmistaja Marshall Historical.

Saatavilla kahdessa koossa: 9 ja 11.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!