1400-luvun turnajaishansikkaat

168

Poista

Tuotekuvaus

Kaikki panssarointi on aina kompromissi suojauksen ja liikkuvuuden välillä. Sileissä pyöreälinjaisissa milanolaistyylisissä lapasmallin taisteluhansikkaissa painopiste oli mahdollisimman hyvässä suojaamisessa. Toistaalta jos yhtenäisen kaikki sormet peittävän levyn poisti ja taisteluhansikkaaseen asensi erilliset sormet, saattoi asetta käyttää näppärämmin ja muutenkin käyttää käsiä helpommin esim. vastustajasta kiinni pitämiseen. Erillisinä panssaroidut sormet eivät kuitenkaan suojaa aivan yhtä hyvin kuin kaikki sormet peittävä levy, eli taistelijan piti valita mikä hänelle oli tärkeintä. Näiden kahden taisteluhansikasmallin väliin kehitettiin tällainen molempien tyylien etuja yhdistelevä hansikasmalli. Erilliset sormet mahdollistavat sorminäppäryyden ja kämmenluita suojaavan levyn ulottaminen pidemmälle lisäsi hansikkaaseen toivottua jämäkkyyttä ja parempaa suojaa.

Tällaisia raskaasti suojaavia taisteluhansikkaita käytettiin osana itsessäänkin jo suojaavampaa ja raskaampaa turnajaishaarniskaa, sillä rauhanomaisessa näytös- ja harjoitteluympäristössä loukkaantumisia koetettiin luonnollisesti välttää kaikin tavoin. Myös raskas ratsuväki suosi tämän tyyppisiä hansikkaita sotakentillä jylistäessään. Tällaisia italialaistyylin turnajaishansikkaita käytettiin noin vuodesta 1425 aina vuosisadan lopulle asti.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Paino 2,24 kg/pari. Valmistaja Marshall Historical.

Saatavilla kahdessa koossa: 9 ja 11.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!