Goottityylin Sallet

 • Tehty 2 mm paksusta hiiliteräksestä
 • Avattava visiiri, jonka saa lukittua ala-asentoon
 • Mukava, säädettävä kangaspehmuste kypärän sisällä
 • Nahkainen leukahihna messinkisoljella
 • Saatavilla koot M ja L

167.50

Poista

Tuotekuvaus

Tämä kypärä on autenttinen kopio myöhäiskeskiaikaisesta goottityylin sallet-kypärästä. Tämä kypärä on käsin taottu 2 mm paksusta hiiliteräksestä ja on sellaisenaan valmis täyden kontaktin historianelävöitys taisteluharjoituksiin. Alkuperäinen kypärä on ajoitettu noin vuodelle 1480, mutta vastaavanlaiset sallet-kypärät olivat suosittuja ja yleisessä käytössä noin 1450-1500.

Goottityylinen panssarointi kehittyi Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan alueella 1400-luvun alkupuoliskolla, peilaten goottilaista arkkitehtuuria kaarineen, terävine siluetteineen ja pystyviivoineen. Uurteet, kaarteet ja harjanteet panssareissa toimivat koristeellisuuden lisäksi rakenteellista tukevuutta antamassa, sekä kilpistivät nuolien, miekkojen ja tikarien iskut, pistot ja viillot pois kohteestaan. Nimitys ”gotiikka” syntyi Italiassa renessanssiaikana kuvaamaan ”barbaarien” eli goottien rakennustaidetta, tyyliä jota käytettiin rakennuksien lisäksi myös haarniskoinnissa.

Salletteja käytettiin kaikkialla myöhäiskeskiajan Euroopassa, mutta suosituimpia nämä kypärät olivat Keski-Euroopassa nykyisen Saksan alueella.

Salletteja käytettiin usein, mutta ei kuitenkaan aina, erillisen bevorin kanssa, joka suojasi kaulan ja leuan. Keskiaikaisesta taiteesta näkee että ritarit ja muut raskaasti haarniskoidut sotilaat käyttivät salletteja kaulaa suojaavan bevorin kanssa, kun taas jousiampujat ja muut kevyesti haarniskoidut jalkaväen sotilaat käyttivät näitä kypäriä usein sellaisenaan ilman erillistä kaulasuojaa. Tämän kypärän mukana ei tule bevoria, vaan halutessasi voit hankkia tyyliisi sopivan bevorin erikseen. Tuotekuvissa näkyvä kaulasuoja on Bevor nahkahihnalla 1450-1520, mutta luonnollisesti tätä kypärää voi käyttää muidenkin bevorien kanssa.

 • Tehty 2 mm paksusta hiiliteräksestä
 • Avattava visiiri, jonka saa lukittua ala-asentoon
 • Mukava, säädettävä kangaspehmuste kypärän sisällä. Pehmuste on niitattu kiinni kypärään
 • Nahkainen leukahihna messinkisoljella. Leukahihna on niitattu kiinni kypärään
 • Saatavilla koot M ja L
 • Bevor (kaula- ja leukasuoja) ei sisälly, voit ostaa tämän erikseen halutessasi
 • Valmistaja: Ulfberth

Kokotaulukko:

Koko Max. päänympärys Sisämitta takaraivosta otsaan
Sisämitta korvasta korvaan
Paino
M 61 cm 22.5 cm 18.5 cm 3.4 kg
L 63 cm 23.5 cm 19 cm 3.5 kg

Koska kyseessä on käsityönä taottu kypärä, mitat saattavat vaihdella hieman ilmoitetuista.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!