Arkkukahvainen Bowie

79.90

8 varastossa

Tuotekuvaus

Bowien erottaa helpoiten muista suurista veitsistä kärjestään. Bowien kärki on terän hamarapuolelta kovera, ns.clip point kärki. Bowie-veitsissä on yleensä myös jonkinlainen väisti. Erilaisia pitkiä veitsiä oli toki käytetty menestyksekkäästi aiemminkin, mutta yksi tietty tapahtuma sysäsi juuri tämän veitsen maailmanmaineeseen. Vuonna 1827 James Bowie loi legendan itsestään ja käyttämästään veitsestä hurjassa mittelössä Missisipin rantatöyräällä. Bowie oli erinomainen veitsenkäsittelijä ja surmasi vakavasti haavoittuneenakin useita vastustajiaan pieleen menneen pistoolikaksintaistelun jälkimittelössä. Vaikka hän sai osakseen niin ampumahaavoja kuin miekan pistonkin, hän jäi henkiin voittajana. Legenda levisi ympäri maata ja kaikki halusivat itselleen samanlaisen veitsen jota Bowie oli käyttänyt. Pian Bowie-veitset roikkuivat niin kongressijäsenten kuin roskajoukonkin lonkilla.

Suurimmat suosionpäivänsä Bowie-veitsellä oli 1800-luvun puolimaissa, ja tuolloin mm. useat veitsitaistelukoulut Yhdysvaltain Etelässä opettivat Bowie-taistelutekniikoita. Nämä veitset myös näyttelivät osaa kaikissa 1800-luvun konflikteissa Pohjois-Amerikassa, Teksasin itsenäisyyssodasta Meksikonsotaan, Kalifornian kultaryntäyksestä sisällissotaan ja Intiaanisotiin.

Arkkukahva oli ensimmäisten Bowie-veisten kahvamalli, ja nimensä se saa kahvan tunnusmerkillisestä arkun mallista. Kahvan molemmat puolet ovat symmetrisesti koverat, muodostaen kahvan keskelle vyötärön. Tämä veitsi on muotonsa ja toiminnallisuutensa puolesta yksinkertaisuudessaan elegantti. Hamaran saa teroitettua yli puoleen väliin terän pituutta. Kevyt ja nopea, tämä Bowie on yhtä tappava kuin arkkuun viittaava nimikin antaa ymmärtää.

Arkkukahvaisen Bowien mukana toimitetaan nahkainen tuppi vyöpidikkeellä. Kahva on kovapuuta, joka on niiteillä kiinni ruodissa. Terä on käsintaottu korkean hiilipitoisuuden teräksestä. Historiallisesti autenttinen vuodesta 1827 eteenpäin. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Kokonaispituus 40,5 cm, terän pituus 28 cm, kahvan pituus 11,5 cm, paino 320 g.
Huom! myydään valmiiksi esiteroitettuna.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!