Churburg Bascinet

199.90

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Churburgin linna rakennettiin vuonna 1253 ja se on yksi Etelä-Tirolin parhaiten säilyneistä linnoista ja on erityisen tunnettu maailman isoimmasta yksityisestä haarniskavarastostaan. Arsenaaliin kuuluu 50 täysin säilynyttä levyhaarniskaa jotka on vuosien saatossa tehty linnan omistavan Matschin suvun jäsenille. (Vuodesta 1541 Trapp-suvun.) Tämä dynastinen kokoelma on vertaansa vailla niin historiallisesti kuin taiteellisestikin. Kokoelma on kuuluisa yhdestä vanhimmista säilyneistä siirtymävaiheen levyhaarniskoista, numerosta 13, kuten myös muista Milanolaisen haarniskateollisuuden helmistä.

Bascinet oli peruskypärätyyppinä hyvin yleinen aina 1300-luvun alusta pitkälle 1400-luvulle. Churburg bascinetti ajoittuu vuosiin 1360-1370, ja koirankuonovisiirimallinsa ansiosta se on yksi keskiaikaisten kypärien ikonisimmista ja helpoiten tunnistettavimmista tyypeistä. Visiirimalli on esteettisesti miellyttävä, mutta muoto perustuu täysin käytännöllisyyteen: terävät liukkaat pinnat olivat paras keino estää nuolisadetta pureutumasta kypärään, ja kilpistää ne sen sijaan syrjään.

Vaikka alkuperäinen Churburg-kypärä onkin erittäin hienoa käsityötä, on se myös erinomainen esimerkki niistä ongelmista joita mestareillakin oli lämpökäsittelyn kanssa. Kun visiiriä tutkittiin, havaittiin että terästä oli yritetty karkaista, muttei täysin onnistuneesti. Itse asiassa kaikista tutkituista ennen vuotta 1510 valmistetuista milanolaisista haarniskanosista vain 1/3 karkaisuista on onnistunut. Kun ottaa huomioon että tämä alue ja aikakausi ovat levyhaarniskanvalmistuksen huippua, on selvää miten hankala prosessi teräksen lämpökäsittely olikaan.

Meidän Churburg bascinettimme on tyyppiä joka oli kaikkein suosituin 1300-luvun lopulla, ja se on yksinkertaistettu versio Churburgin linnan kypärästä. Visiirin saa poistettua tarvittaessa helposti, sillä se on kiinnitetty tapeilla/sokilla. Tällaista visiiriä käytettiin kenties vain ratsuväkihyökkäyksessä vastustajan nuolisadetta vastaan, ja se saatettiin poistaa lähitaisteluun siirryttäessä, sillä tuolloin näkemisen ja hengittämisen tärkeys korostuivat. Visiirissä on ilma-aukot tyypilliseen tapaan vain oikealla puolella, sillä vasemman puolen tuli olla mahdollisimman hyvin vahvistettu, sillä sieltä tuli suurin osa iskuista. Visiirin alaosassa oleva suuaukko auttaa näkemään alas maahan taistelun tuoksinnassa, ja auttaa toki myös ilman kiertämiseen. Mikäli kypärään haluaa kiinnittää aventailin, kuten alkuperäisessäkin, on se helppoa kypärään esiasennettujen vervellien ansiosta.

Alkuperäisissä Churburg #13 kappaleissa on messinkikoristereunukset joihin on kaiverrettu raamatunlause “Iesus autem transiens per medium illorum ibat”, ” Mutta Jeesus lähti pois käyden heidän keskitsensä.” Keskiajalla säe oli suosittu loitsu vaaraa, varsinkin sotaa, vastaan. Meidän jäljennöksessämme alkuperäistä on yksinkertaistettu, ja loitstut on jätetty pois, mutta mikäli koet että pieni yliluonnollinen apu ei haarniskoinnin ja taistelutaitojen lisäksi olisi pahitteeksi, voit lisätä messinkireunuksiin sinulle parhaiten sopivat loitsut ja taiat.

Bascinet on tehty 2 mm paksusta teräksestä, siinä on nahkainen leukahihna ja riipuntakorkeuden säätö kypärän sisäpuolella. Kypärän ympärysmitta on noin 63-64 cm.

Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!