Churburg taisteluhansikkaat

185

Poista

Tuotekuvaus

Churburgin linna rakennettiin vuonna 1253 ja se on yksi Etelä-Tirolin parhaiten säilyneistä linnoista ja erityisen tunnettu asevarastostaan. Arsenaaliin kuuluu 50 täysin säilynyttä levyhaarniskaa jotka on vuosien saatossa tehty linnan omistavan Matschin suvun jäsenille. (Vuodesta 1541 Trapp-suvun.) Tämä dynastinen kokoelma on vertaansa vailla niin historiallisesti kuin taiteellisestikin. Kokoelma on kuuluisa yhdestä vanhimmista säilyneistä siirtymävaiheen levyhaarniskoista, numerosta 13, kuten myös muista Milanolaisen haarniskateollisuuden helmistä.

Churburgin taisteluhansikkaat ovat tiimalasi-mallia, joka oli erittäin suosittu 1300-luvun lopulta 1400-luvun alkuun. Alkuperäiset Matschin perheen taisteluhansikkaat ovat vuodelta 1390. Laaja suuaukko tekee niistä hyvin käytännölliset ja taipuisat taistelukäytössä. Rystyset ja nivelet on vahvistettu ylimääräisellä teräslevyllä. Alkuperäisten hansikkaiden koristeet on jätetty pois, jotta hansikkaita voi käyttää mahdollisimman moni, ei vain varakas kreivi. Hansikkaiden teräsosat on valmistettu 1,6 mm teräksestä, ja sormenpäistä niihin on harsittu kiinni tukevat nahkahansikkaat. Nahkahansikkaan kämmenselässä ja sormien päällä on lisätoppaus pehmentämässä iskuja. Nahkahansikkaan saa irroitettua helposti korjauksia tai korvaamista varten. Nämä taisteluhansikkaat painavat 1,7 kg per pari.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Kokovaihtoehdot: 9 (23,5-26cm) ja 11 (26-31cm).
Oikean koon valitsemiseksi mittaa kämmenenympärys rystysten kohdalta, niin että mittanauha jää nyrkin sisään.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!