Churburg taisteluhansikkaat

185

Poista

Tuotekuvaus

Churburgin linna rakennettiin vuonna 1253 ja se on yksi Etelä-Tirolin parhaiten säilyneistä linnoista ja erityisen tunnettu asevarastostaan. Arsenaaliin kuuluu 50 täysin säilynyttä levyhaarniskaa jotka on vuosien saatossa tehty linnan omistavan Matschin suvun jäsenille. (Vuodesta 1541 Trapp-suvun.) Tämä dynastinen kokoelma on vertaansa vailla niin historiallisesti kuin taiteellisestikin. Kokoelma on kuuluisa yhdestä vanhimmista säilyneistä siirtymävaiheen levyhaarniskoista, numerosta 13, kuten myös muista Milanolaisen haarniskateollisuuden helmistä.

Churburgin taisteluhansikkaat ovat tiimalasi-mallia, joka oli erittäin suosittu 1300-luvun lopulta 1400-luvun alkuun. Alkuperäiset Matschin perheen taisteluhansikkaat ovat vuodelta 1390. Laaja suuaukko tekee niistä hyvin käytännölliset ja taipuisat taistelukäytössä. Rystyset ja nivelet on vahvistettu ylimääräisellä teräslevyllä. Alkuperäisten hansikkaiden koristeet on jätetty pois, jotta hansikkaita voi käyttää mahdollisimman moni, ei vain varakas kreivi. Hansikkaiden teräsosat on valmistettu 1,6 mm teräksestä, ja sormenpäistä niihin on harsittu kiinni tukevat nahkahansikkaat. Nahkahansikkaan kämmenselässä ja sormien päällä on lisätoppaus pehmentämässä iskuja. Nahkahansikkaan saa irroitettua helposti korjauksia tai korvaamista varten. Nämä taisteluhansikkaat painavat 1,7 kg per pari.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Kokovaihtoehdot: 9 (23,5-26cm) ja 11 (26-31cm).
Oikean koon valitsemiseksi mittaa kämmenenympärys rystysten kohdalta, niin että mittanauha jää nyrkin sisään.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!