Tuotekuvaus

Haarniskojen lisäsuojana käytettiin usein pieniä pyöreitä suojalevyjä suojaamaan erityisen haavoittuvia osia ja kohtia. Pieni paikallinen lisäsuoja saattoi ratkaista taistelun. Tyypillinen rondel-suojalevyn käyttö oli levyhaarniskan kainalokuopan lisäsuojauksena. Vaikka levyhaarniska antoi erinomaisen suojan monenlaisia hyökkäyksiä vastaan, saattoi vastustaja pistää avoimesta kainalosta tappavan iskun levyhaarniskan ohitse. Rondel-suojalevyä käytettiin niin usein kainalon suojana, että tässä käytössä suojalevyä kutsutaan erillisellä nimellä besagew.

Rondel-levyjä käytettiin mm. suojaamaan haavoittuvaista kyynärpäätä, kämmenselän päällä suojaamassa kättä ja niskassa suojaamassa kypärän ja levyhaarniskan selkäosan väliin jäävää avointa rakoa. Rondel kiinnitettiin rengashaarniskaan esim. nahkanyörillä.

Kummankin koveraksi taotun rondellin halkaisija on n. 9,7 cm
Valmistettu 2 mm paksusta teräksestä. Paketti sisältää kaksi rondel-levyä ja tukevat nahkaiset kiinnitysnyörit molemmille. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytettävien käsityömenetelmien vuoksi.

Marshall Historicalin valmistama.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!