Tuotekuvaus

Haarniskojen lisäsuojana käytettiin usein pieniä pyöreitä suojalevyjä suojaamaan erityisen haavoittuvia osia ja kohtia. Pieni paikallinen lisäsuoja saattoi ratkaista taistelun. Tyypillinen rondel-suojalevyn käyttö oli levyhaarniskan kainalokuopan lisäsuojauksena. Vaikka levyhaarniska antoi erinomaisen suojan monenlaisia hyökkäyksiä vastaan, saattoi vastustaja pistää avoimesta kainalosta tappavan iskun levyhaarniskan ohitse. Rondel-suojalevyä käytettiin niin usein kainalon suojana, että tässä käytössä suojalevyä kutsutaan erillisellä nimellä besagew.

Rondel-levyjä käytettiin mm. suojaamaan haavoittuvaista kyynärpäätä, kämmenselän päällä suojaamassa kättä ja niskassa suojaamassa kypärän ja levyhaarniskan selkäosan väliin jäävää avointa rakoa. Rondel kiinnitettiin rengashaarniskaan esim. nahkanyörillä.

Kummankin koveraksi taotun rondellin halkaisija on n. 9,7 cm
Valmistettu 2 mm paksusta teräksestä. Paketti sisältää kaksi rondel-levyä ja tukevat nahkaiset kiinnitysnyörit molemmille. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytettävien käsityömenetelmien vuoksi.

Marshall Historicalin valmistama.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!