Tuotekuvaus

Haarniskojen lisäsuojana käytettiin usein pieniä pyöreitä suojalevyjä suojaamaan erityisen haavoittuvia osia ja kohtia. Pieni paikallinen lisäsuoja saattoi ratkaista taistelun. Tyypillinen rondel-suojalevyn käyttö oli levyhaarniskan kainalokuopan lisäsuojauksena. Vaikka levyhaarniska antoi erinomaisen suojan monenlaisia hyökkäyksiä vastaan, saattoi vastustaja pistää avoimesta kainalosta tappavan iskun levyhaarniskan ohitse. Rondel-suojalevyä käytettiin niin usein kainalon suojana, että tässä käytössä suojalevyä kutsutaan erillisellä nimellä besagew.

Rondel-levyjä käytettiin mm. suojaamaan haavoittuvaista kyynärpäätä, kämmenselän päällä suojaamassa kättä ja niskassa suojaamassa kypärän ja levyhaarniskan selkäosan väliin jäävää avointa rakoa. Rondel kiinnitettiin rengashaarniskaan esim. nahkanyörillä.

Kummankin koveraksi taotun rondellin halkaisija on n. 9,7 cm
Valmistettu 2 mm paksusta teräksestä. Paketti sisältää kaksi rondel-levyä ja tukevat nahkaiset kiinnitysnyörit molemmille. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytettävien käsityömenetelmien vuoksi.

Marshall Historicalin valmistama.

Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!