Erbachin linnan miekka

275

4 varastossa

Tuotekuvaus

Historioitsia ja amatööriarkeologi kreivi Franz von Erbach oli aikanaan 1800-luvun alkupuolella kuuluisa antiikkikokoelmistaan. Linnansa suuressa hallissa hänellä oli mittava kokoelma vanhoja saksalaisia aseita. Tämän saksalaisen puolentoistakäden miekan alkuperäiskappale vuodelta 1480 löytyi myös tästä jokaista miekanystävää innoittavasta kokoelmasta.

1400-luvulla suojavarustukset olivat kehittyneet huippuunsa, ja niinpä aseiltakin vaadittiin uudistumista. Erbachin linnan miekka on erinomainen esimerkki tästä uudesta miekkatyypistä ja se voidaan lukea kategoriaan Oakeshottin tyyppi XVIIIa ilman veriuraa. Miekka on hyvin tasapainotettu ja sitä saattoi käyttää niin yhdellä kädellä kuin kaksikätisestikin. Tämä renessanssiase on omiaan niin leikkaaviin iskuihin kuin voimakkaisiin pistoihinkin. Kauniissa teräksisessä kahvarakenteessa väisti kiertyy kärkiään kohden ja sama kierre toistuu paikalleen tukevasti niitatussa ponnessa. Miekan mukana toimitetaan nahkainen tuppi jossa on teräksiset helat suulla ja kärjessä.
Miekka on nähtävissä Ewart Oakeshottin kirjassa Records Of The Medieval Sword.

Kokonaispituus 109,5 cm
Terän pituus 86 cm
leveys 5,7 cm
ja paksuus 3,9 mm
Paino 1,38 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!