Gongfu-miekka

195

4 varastossa

Tuotekuvaus

Kiinassa on vuosituhansien saatossa kehittynyt useita satoja eri taistelutyylejä ja nämä kamppailulajit niputetaan usein termien kung fu tai wushu alle. Kiinassa kung ku/gongfu tarkoittaa mitä tahansa taitoa joka on saavutettu harjoittelun ja opiskelemisen kautta. Qing dynastian hajoaminen, Japanin hyökkäys ja lopulta Kiinan sisällissota loivat ilmapiirin, jossa kiinalaisia kamppailulajimestareita rohkaistiin opettamaan taitojaan laajalti, kansallisylpeyden kohottamiseksi. Suuren proletaarisen kulttuurivallankumouksen aikana (1966-76) viralliset asenteet jälleen muuttuivat, ja monet mestarit muuttivat Kiinan rajojen ulkopuolelle vainoja pakoon vieden taistelutyylinsä mukanaan uusille alueille, myös länteen. Useissa näissä kamppailulajeissa käytetään kiinalaisia aseita kehonvalmennukseen ja asetta pidetäänkin kehon jatkeena. Kahdeksantoista Asetta on lista kahdeksastatoista yleisimmin käytetystä aseesta kiinalaisissa kamppailulajeissa, ja yksi niistä on dao.

Tämä kiinalainen leveämiekka, tai sapeli, on perinteinen niuweidao, eli häränhäntä dao. Se on suhteellisen teräpainoinen yksiteräinen ase, jossa on tyypillisesti levenevä kärki ja terän kohta jolla isketään on pyöreähkö tehokkaita viiltoja varten. Terä on omiaan pehmeiden haarniskoimattomien kohteiden leikkaamiseen. Niuweidaot kehittyivät Qing dynastian loppupuolella. Tässä Hanwein Practical-sarjan Gongfu-miekassa on korkealaatuinen 1566 hiiliteräksinen terä, joka levenee ja ohenee kärkeä kohden. Puinen kahva on perinteisesti nyöritetty ja teräksiset helat on mustattu. Myös terää on aavistuksen verran tummennettu, jolloin on saatu aikaiseksi tyylikäs tumma yleisilme. Daon keveys ja tasapainotus tekevät tästä erittäin nopean ja mukavan käsitellä, ja valmiiksi teroitettu terä sopii erinomaisesti leikkausharjoituksiin.

Teksturoidun puisen tupen suuaukko on lovettu syvään, jotta miekan saa suojaan helposti, ja jotta tuppi on linjoiltaan mahdollisimman terän myötäinen. Kuten muutkin Practical-sarjan miekat, myös tämä Practical Gonfu-miekka on hyvään laatuunsa nähden hyvin edullinen.
Valmistaja: Hanwei. Käsityönä tehtyjen tuotteiden mitoissa on pientä kappalekohtaista hajontaa.

Kokonaispituus:84,5 cm
Terän pituus:71,1 cm
Kahvan pituus:14 cm
Paino:740 g
Tasapainopiste väististä:20 cm
Terän leveys väistillä:3,5 cm
Terän leveys kärjessä:6,1 cm
Terän paksuus väistillä:4,6 mm
Terän materiaali:1566 hiiliteräs
Terävyysaste:hyvin terävä

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!