Häränhäntädao

259.90

1 varastossa

Tuotekuvaus

Kiinalaisten miekkojen muotokieleen vaikuttivat merkittävästi mongolien Kiinan-valloitus vuodesta 1207 eteenpäin ja Kublai-kaanin perustama Yuan dynastia v.1271, sillä valloittajat toivat mukanaan kaarevan sapelin. Keski-Aasian aroilla asustavat heimot olivat käyttäneet sapelia jo ainakin 700-luvulta lähtien, ja se oli myös mongolien suosiossa. Mallin suosion leviäminen Kiinassa tapahtui samoin kuin sapelien saapuminen Eurooppaankin, jonne se tuli hunnien ja mongoliheimojen mukana. Näiden sapelien huomattavin ominaisuus on se, että kahva kääntyy kohti miekan terää. Kahvan mallin ansiosta hevosen selästä sapelilla sai iskettyä helpommin ja tehokkaammin. Ratsailta käytettävän sapelin tehokkuus sodankäynnissä läpi koko mongolivaltakunnan vaikutti kauaskantoisesti. Kiinassa mongolivaikutteet kestivät dynastiasta toiseen läpi vuosisatojen, ja dao, kiinalainen yksiteräinen miekka, kehittyi tämän pohjalta. Kaarevista teristä, peidaoista, tuli suosittuja.

Niuweidao, eli häränhäntä dao, on suhteellisen raskas yksiteräinen ase jossa terä levenee kärkeä kohden. Terä oli omiaan varsinkin pehmeiden kohteiden leikkaamiseen ja viiltäviin iskuihin. Niuweidaot kehittyivät Qing dynastian loppupuolella (1644-1912). Häränhäntä dao näyttää olleen yksinomaan siviiliase, jota käyttivät mm. kapinalliset ja kamppailulajien harrastajat, eikä tätä miekkaa milloinkaan nähty keisarillisten joukkojen virallisena aseena. Tuliaseiden yleistyminen oli tehnyt haarniskoista turhia ja hyvin harvinaisia, joten miekkatyypille otollisia suojaamattomia kohteita oli mielin määrin kun boksarikapinalliset ottivat osaa Kiinan massiivisiin yhteiskunnallisiin levottomuuksiin 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. Nuo levottomuudet johtivat lopulta viimeisen keisarin syrjäyttämiseen ja kaksituhatvuotisen keisarikunnan päättymiseen 1900-luvun alussa. Näyttävänä ja perinteisenä kiinalaisena sapelina häränhäntä dao näkyy usein kungfu-elokuvissa.

Tämä häränhäntä dao on epäilemättä yksi lajinsa parhaimmista ase-laatuisista miekoista joita on nykypäivänä saatavilla. Toisin kuin monet koristeelliset tai teatteriversiot tästä miekasta, Hanwein versio on alkuperäisten tarkka kopio. Terän malli on perinteinen ja terä sekä leventyy että ohenee kärkeä kohden. Puinen kahva on perinteisesti nyöritetty tukevan otteen varmistamiseksi. Tämä dao on kauniisti tasapainotettu ja sitä on helppo käsitellä. Daon mukana toimitetaan messinkihelainen puinen tuppi, ja mukana tulee messinkisen ponnen päähän kiinnitettävä perinteinen punainen huivi.
Valmistaja: Hanwei. Käsityönä tehtyjen tuotteiden mitoissa on pientä kappalekohtaista hajontaa.

Kokonaispituus:81,3 cm
Terän pituus:63,5 cm
Kahvan pituus:17,8 cm
Paino:765 g
Tasapainopiste väististä:12,7 cm
Terän leveys väistillä:3,7 cm
Terän leveys kärjessä:5,1 cm
Terän paksuus väistillä:5,3 mm
Terän materiaali:1566 hiiliteräs
Terävyysaste:hyvin terävä

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!