Johanniittain ritarikunnan asetakki lapsille/nuorille

  • Pohjepituinen
  • Vyötäröltä alaspäin liikkumista helpottavat halkiot
  • Koot: 110 cm, 128 cm, 146 cm ja 164 cm
  • 100 % puuvillaa

25

Poista

Tuotekuvaus

Johanniittain ritarikunta (eng. Knights Hospitaller) on yksi tunnetuimpia keskiaikaisia ritarikuntia. Johanniittain ritarikunta perustettiin 1099, kun Jerusalem valloitettiin ensimmäisessä ristiretkessä. Aluksi Pyhän Johanneksen sairaalassa huolehdittiin sairaista ja haavoittuneista pyhiinvaeltajista. Pian järjestö sai kuitenkin huomattavia lahjoituksia Euroopasta ja aatelisia alkoi liittyi ritarikuntaan; pyhiinvaeltajien aseellinen suojelu tuli mahdolliseksi. 1100-luvun puoleen väliin mennessä Johanniittain ritarikunta oli muuttunut sotilaalliseksi organisaatioksi ja ritarikunta muun muassa vastasi rajojen ja linnojen puolustuksista ja osallistui sotaretkille muun muassa Egyptiin. Johanniitat olivat ”Pyhällä maalla” eliittisotilaita ja muodostivat Temppeliritarien kanssa voimakkaimman pysyvän sotilaallisen voiman alueella. Ritariveljet käyttivät aikansa parhaimpia varusteita ja raskaasti panssaroituina ratsujoukkoina herättivät kauhua vihollisissaan. Tiukka kuri, pitkälle viety koulutus ja uskonnollinen vakaumus takasivat menestyksen taistelukentillä. Ritarikuntien jäsenet käyttivät taisteluissa miekkoja, kilpiä, varsijousia, keihäitä ja ratsailla ollessaan luonnollisesti myös peitsiä.

Ritarit käyttivät asetakkia eli tabardia rengas- tai levyhaarniskan päällä. Se suojasi kantajaansa ja tämän haarniskaa kuumalta auringonpaisteelta, mutta myös auttoi erottamaan taistelijat toisistaan taistelukentällä. Asetakki toimi siis tavallaan, kuten monien urheilulajien peliasut nykyään: selkeänä ja helposti huomattavana merkkinä, jonka avulla erottaa oman ja vastapuolen kamppailijat toisistaan.

Pohjepituinen, hihaton lasten asetakki on valmistettu tukevasta puuvillakankaasta. Sen leikkaus on suora, ja sivuilla on vyötärölle ulottuva halkio. Edessä ja takana on pienemmät halkiot. Halkiot mahdollistavat juoksemisen ja temppuilun, joten asetakki ei hankaloita liikkumista.

Kuvissa näkyvät aluspaidat ja vyöt eivät kuulu hintaan.

  • Saatavilla koot 110 cm, 128 cm, 146 cm ja 164 cm.
  • Materiaali 100 % puuvillaa.
  • Valmistaja Battle Merchant
Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!