Jorvik viikinkikenkä

86

Poista

Tuotekuvaus

Vuoden 866 viikinkivalloituksen ja vuoden 1066 normannivalloituksen välillä Jorvik oli tärkeä kaupan solmukohta Northhumbriassa, nykypäivän Yorkshiressä. Rooman vallan aikoina kaupunki oli ollut tärkeä kauppasatama ja linnake, Eboracum, ja anglo-saksit olivat kutsuneet kauppasatamaa nimellä Eoforwic. Vuoden 866 marraskuussa Suuri pakana-armeija, Iivar Luuttoman johdolla, valloitti kaupungin. Pohjois-Englanti oli norjalaisten kiinnostuksen kohteena aina Norjan kuningas Harald III:n kuolemaan Stamford Bridgen taistelussa, vain päiviä ennen Hastingsin taistelua ja normannivalloitusta. Alue oli taloudellinen menestys, ja voimakas kaupungistuminen satoi Jorvikin laariin; sen väestöluku jäi tuona aikana Britteinsaarella toiseksi vain Lontoolle. Stamford Bridgen taistelun jälkeisinä muutamina vuosina Tanskan kuninkaat vielä satunnaisesti yrittivät Jorvikin kuningakunnan uudelleenvalloitusta, siinä kuitenkaan onnistumatta, ja alue sulautui muiden pienten kuningaskuntien tavoin osaksi isompaa kokonaisuutta.

Vuosien 1976-1981 välillä Yorkin Coppergate-nimellä tunnetulla alueella suoritettiin arkeologisia kaivauksia. Alueen kostea turpeinen maaperä oli säilyttänyt hämmentävän määrän orgaanisia jäänteitä, talojen puurakenteista tekstiileihin ja nahkakenkiin; asioihin jotka muissa olosuhteissa olisivat jo aikoja sitten maatuneet olemattomiin. Säilyneet rakenteet ja esineet ovat antaneet meille verrattoman ikkunan viikinkiajan ihmisten elämään. Coppergaten kaivausten esineistä monet ovat kuuluisia, kuten esim. 700-luvun anglo-saksinen kypärä, ns. Coppergaten kypärä.

Coppergaten kaivauksilta löytyivät myös näiden kääntökenkien esikuvat, jotka ovat saman tyyppiset kuin esimerkiksi aikaisempaa perua olevat Dorestadin kengät, eli joissa päällekkäin asettuvat puoliskot kiinnitettään sulkijanapein. Meidän mallissamme on hieman korkeampi varsi ja ylimääräinen sulkijanappi, jonka ansiosta kenkä istuu tukevasti ja turvallisesti, mutta säilyttää silti historiallisen ulkonäkönsä.

Tämä tuote on valmistettu aidosta nahasta, jossa saattaa olla pintavaurioita tai epätäydellisyyksiä. Väri ja pintarakenne saattaa hieman vaihdella. Värjäys on tehty perinteisin työmenetelmin, ja lopputulokseen vaikuttaa alkuperäinen nahan väri.
Valmistaja: Marshal Historical.

Saatavilla koot 38-47.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!