Villaiset säärisiteet

 • Paketissa kaksi säärisidettä, eli side kummallekin jalalle
 • Valmistettu 100% kierrätysvillasta
 • Pituus on n. 3,5 m
 • Leveys n. 10 cm
 • Kiinnitä sääriside yläpäästä erillisellä soljella, koukulla tai narulla (ei tule säärisiteiden mukana)
 • Saatavilla 6 väriä: ruskea, punainen, sininen, musta, harmaa ja vihreä

22.50

Poista

Tuotekuvaus

Kautta aikain jalat on täytynyt suojata jollain keinolla niin säätä kuin luontoakin vastaan. Housut ovat tietysti nykypäivän tapa suojata jalat, mutta säärisiteitä on käytetty kautta historian joko housujen lisänä tai korvikkeena. Säärisiteet pitivät housut ehjinä ja kuivina ja antoivat kivasti pientä lisäsuojaa jaloille niin ryteikön läpi rämpiessä kuin taisteluissakin. Pienetkin naarmut saattoivat olla hengenvaarallisia tulehtuessaan, joten pienikin suoja nokkosia, ohdakkeita, oksia, naarmuja ja nirhaumia vastaan tuli todella tarpeeseen entisaikoina. Suojan lisäksi säärisiteet ajoivat myös osittain samaa asiaa kuin sukat ja antoivat mukavasti lämpöä kylminä vuodenaikoina.

Roomalaiset legioonat marssivat säärisiteet jaloissaan aina kun lähtivät Italiasta pohjoiseen, olivatpa sitten matkalla Galliaan, Germaniaan tai Britanniaan ja säärisiteet olivat yleisessä käytössä niin viikingeillä, kelteillä kuin sakseilla ja muillakin germaanisilla heimoilla. Säärisiteet olivat selkeästi helpommat ja halvemmat tehdä kuin housut tai housusukat ja monenlaiset kankaan ylijäämäpalat voitiin käyttää loppuun niin jalkarätteinä kuin säärisiteinäkin. Säärisiteiden yksinkertaisuuden takia on turvallista olettaa että säärisiteitä oli käytössä kylmillä asuinalueilla jo kauan ennen rooman vallan aikaa ja käyttö jatkui aina ensimmäiseen maailmansotaan saakka, jolloin sotilailla oli vielä yleisenä tapana suojata jalat säärisiteillä. Nykytiedon mukaan niin naiset kuin miehetkin ovat käyttäneet säärisiteitä yhteiskuntaluokasta riippumatta.

Säärisiteiden kiertäminen aloitetaan nilkasta tai jalkapöydän tai kantapään alta ja kierretään säären ympäri kierros kierrokselta nousten aina polveen saakka tai ainakin pohjelihaksen yläpuolelle (jotta sääriside ei ala valumaan kävellessä). Kiinnitä vielä säärisiteen pää yläpäästä erillisellä soljella, koukulla tai kierrä naru tai nahkanyöri jalan ympäri kiinnittämään säärisiteen yläpään. Yläpään kiinnitystä ei tule mukana, jotta pääset pääset valitsemaan tyyliisi sopivan kiinnityksen.

Säärisiteet voi periaatteessa kiertää millaisten housujen päälle tahansa, mutta housujen on hyvä olla säären kohdalta tiukat tai ainakin hyvin istuvat. Löysä lahje jää pullottamaan säärisiteen alta ja saattaa siteen alle jäävänä klönttinä tuntua jalkaa vasten ärsyttävältä ajan mittaan.

 • Paketissa kaksi säärisidettä, eli side kummallekin jalalle
 • Valmistettu 100% kierrätysvillasta
 • Pituus on n. 3,5 m
 • Leveys n. 10 cm
 • Kiinnitä sääriside yläpäästä erillisellä soljella, koukulla tai narulla (näitä ei tule mukana, jotta pääset valitsemaan tyyliisi sopivan kiinnityksen)
 • Saatavilla 6 väriä: ruskea, punainen, sininen, musta, harmaa ja vihreä
 • Valmistaja: Karhunhammas - Beartooth
Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!