Kevyt viikinkikirves

7590

Poista

Tuotekuvaus

Tyypillisesti viikinkisoturi kantoi kilpeä suojanaan ja aseistautui joko keihäällä tai kirveellä, kalliin miekan jäädessä rikkaimmille sotureille. Kirveen tekemiseen ei tarvinnut käyttää niin paljoa arvokasta rautaa kuin miekan takomiseen, joten kirves oli jo tämänkin takia suosittu ase. Tällaisella kirveellä pystyi taistelemisen lisäksi tekemään yleistöitä puiden kaadosta aina miesten kaatoon ja käytännöllisinä ihmisinä viikingitkin osasivat arvostaa työkalun monipuolisuutta. Taistelun alkaessa tällaisen pienen kirveen saattoi heittää ja lähitaistelussa se oli monipuolinen ja tehokas ase.

Kuten muillekin viikinkiaseille, niin myös kirveille annettiin usein nimiä. Viikinkisaagoissa kirveille annettuja nimiä olivat mm. Himintelgja (Taivaan raapija), Rimmugýgr (Taisteluhaahka), Tjald-sperra (Telttakeppi), Svartleggja (Mustavarsi), Hel (kuoleman jumalattaren nimi) sekä Valkyrioiden nimiä kuten Hlôkk, joka tarkoittaa myös riemunkiljahdusta.

Tämä on tyypillinen kirves 800-900 -luvuilta.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 60 cm, terän pituus 9,5 cm, terän leveys 13,5 cm, paino 0,72 kg.

Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!