Tuotekuvaus

Metsästäjät ovat käyttäneet merkkitorvia jo vuosituhansien ajan viestiäkseen metsissä ja pitkien matkojen päästä. Merkkitorven kuulee ja erottaa kauempaa kuin huudot, eikä olekaan ihme, että torvia on käytetty niin sodassa kuin rauhassa jo kauan ennen kirjoitettua historiaa. Sovitut sarjat töräyksiä saattoivat merkitä mm. hälytystä, hyökkäyskäskyä, merkkiä saadusta saaliista, kokoontumissoittoa, vetäytymiskäskyä, kutsusoittoa koirille, ilmoitusta hädästä jne.

Kun tällaisen yksinkertaisen merkkitorven varteen lisättiin muutama reikä, saatiin sormia liikuttamalla muutettua torven sointiääntä, kuten kaikille tutussa huilussakin. Tällaiset torvet olivat ensimmäisten puhallinsoittimien joukossa, joilla voitiin soittaa monimutkaisiakin melodioita (eng. Vallhorn).

Ääni muodostetaan tällaisessa torvessa, kuten useissa nykyajankin puhallinsoittimissa, pärisyttämällä huulia suukappaleeseen puhallettaessa (vaskipuhallin). Huulten jännitystä ja puhalluksen painetta muuntelemalla löytyy torven sointi. Torvi vahvistaa huulista syntyvän äänen ja tekee siitä jatkuvan.

Merkkitorven saat kannettua metsällä tai ripustettua takan viereen roikkumaan mukana toimitettavalla nahkahihnalla. Valmistettu häränsarvesta. Kokonaispituus n. 50-55 cm.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!