Löytöretkiajan pystykauluspaita

  • Väljä ja mukava käyttää
  • Sopii sekä miehille että naisille
  • Saatavilla neljässä värissä: sininen, kaakaonruskea, valkoinen ja viininpunainen
  • Koot: S, M, L, XL and XXL
  • 100 % puuvillaa

39.90

Poista

Tuotekuvaus

Renessanssiajalla tapahtui muutoksia monilla eri elämänalueilla, niin myös pukeutumisessa. Ensimmäistä kertaa vaatteet olivat modernilla mittapuulla räätälöityjä. Vanhan alustunikan tilalle tuli vähitellen renessanssimuodin perusvaate, kauluspaita. Näissä paidoissa oli yleensä pitkät hihat ja nyörit ranteissa sekä kaula-aukossa. Pystykaulukset tulivat paitoihin ensimmäistä kertaa 1400-luvun puolenvälin tienoilla ja ovat säilyneet käytössä vuosisatojen ajan. Kaulusten koko ja muoto ovat vaihdelleet ajan mittaan, mutta pystykauluksisia paitoja on käytössä nykypäivänäkin.

Tämä yksinkertaisen viehättävä paita on jätetty selkeäksi ja koristelemattomaksi, jotta se soveltuu mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle ja moneen menoon hovista kaapparilaivan kannelle ja aina keskiajan lopulta 1800-luvulle saakka. Paita on väljä ja mukava käyttää, ja siinä on niin miekkailutreeneissä kuin muissakin seikkailuissa tarvittavaa liikkumatilaa. Paita sopii mainiosti käytettäväksi liivien ja takkien alla ja tietysti myös sellaisenaan. Soveltuu niin miehille kuin naisillekin.

Paidassa on pystykaulus ja etunyöritys. Hihat ovat leveät ja aavistuksen pussimaiset ja joustava kuminauha ranteissa. Joustavien hihansuiden ansiosta hihat saa nopeasti nostettua kyynärpäille kuumina kesäpäivinä tai likaisempaan työhön ryhdyttyessä. Paidan etumus, selkämys ja hihat on koristeltu pienin laskoksin.

  • Saatavilla neljässä värissä: sininen, kaakaonruskea, valkoinen ja viininpunainen
  • Koot: S, M, L, XL and XXL
  • 100 % puuvillaa
  • Valmistaja Windlass Steelcrafts
Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!