Löytöretkiajan pystykauluspaita

39.90

Poista

Tuotekuvaus

Tämä yksinkertaisen viehättävä paita on jätetty mahdollisimman selkeäksi ja koristelemattomaksi, jotta se soveltuu mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle ja mahdollisimman moneen menoon, hovista kaapparilaivan kannelle ja aina keskiajan lopulta 1800-luvulle saakka. Paita on väljä ja mukava käyttää, ja siinä on niin miekkailutreeneissä kuin muissakin seikkailuissa tarvittavaa liikkumatilaa. Paita sopii mainiosti käytettäväksi liivien ja takkien alla ja tietysti myös sellaisenaan. Soveltuu niin miehille kuin naisillekin.

Renessanssiajalla tapahtui muutoksia monilla eri elämänalueilla, niin myös pukeutumisessa. Ensimmäistä kertaa vaatteet olivat meidän modernilla mittapuullamme räätälöityjä. Vanhan alustunikan tilalle tuli vähitellen renessanssimuodin perusvaate, kauluspaita. Näissä paidoissa oli yleensä pitkät hihat ja nyörit ranteissa ja kaula-aukossa. Pystykaulukset tulivat paitoihin ensimmäistä kertaa 1400-luvun puolen välin tienoilla ja ovat säilyneet käytössä sittemmin näiden vuosisatojen ajan. Kaulusten koko ja muoto on vaihdellut ajan mittaan, mutta pystykauluksilla varustettuja paitoja on edelleen nykypäivänäkin käytössä.

Tässä paidassa on pystykaulus ja etunyöritys. Hihat ovat leveät ja aavistuksen pussimaiset, ja niissä on joustava kuminauha ranteissa. Joustavien hihansuiden ansiosta hihat saa nopsaan nostettua kyynärpäille kuumina kesäpäivinä tai likaisempaan työhön ryhdyttyessä. Paidan etumus, selkämys ja hihat on koristeltu pienin laskoksin.

  • Saatavilla neljässä värissä: sininen, kaakaonruskea, valkoinen ja viininpunainen
  • Koot: S, M, L, XL and XXL
  • 100% puuvillaa
  • Valmistaja Windlass Steelcrafts
Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!