Maximilian-tyylin sallet 1480–1500

 • Perustuu Wallace-kokoelman kypärään A72
 • Valmistettu 2 mm paksusta teräksestä. Visiiri valmistettu 1,6 mm paksusta teräksestä
 • Nahkainen leukahihna
 • Kypärän sisällä pehmusteet
 • Saatavana kahdessa koossa M ja L

172.50

Poista

Tuotekuvaus

1400-luvun loppupuolella salletit alkoivat kehittyä kypäriksi, joita nykyisellään kutsutaan "siirtymäkauden salleteiksi". Sallet muuttui pelkät pään ja kasvojen yläosan peittävästä kypärästä täysin suljetuksi kypäräksi, joka suojaa koko kasvoja, leukaa ja kurkkua. Tämä kehitys johti 1500-luvun umpikypäriin, armetteihin ja burgonetteihin.

Maximilian-tyylin panssarit ovat 1500-luvun alun levyhaarniskojen tyylisuunta, keisari Maksimilian I:n ajalta. Hän oli Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisari 1508–1519. Maximilian-tyylin panssarit valmistettiin tavallisesta teräksestä, mutta ne koristeltiin koristeellisilla urilla, harjanteilla ja aalloilla. Urat ja harjanteet lisäsivät haarniskan rakenteellista lujuutta ja ohjasivat ja kilpesivät hyökkääjän iskut sivuun eli urat ja harjanteet eivät olleet pelkästään tyyliseikka. Maximilian-tyylin haarniskat ovat siirtymävaiheen panssareita, 1400-luvun tasaisten ja koristelemattomien panssarien ja voimakkaasti koristeltujen sekä etsattujen renessanssihaarniskojen välillä.

Tämä kypärä perustuu Wallace-kokoelman kypärään A72, joka on ajoitettu vuodelle 1520. Alkuperäinen kypärä valmistettiin Pohjois-Italiassa, alueella, joka tunnettiin erinomaisista panssarisepistä ja haarniskapajoistaan. Kypärä kuului Nieuwerkerken kreivin kokoelmaan, ja Sir Richard Wallace osti sen kokoelmiinsa vuonna 1871. Alkuperäinen kypärä on myös esitelty kirjassa Castles and Warfare in the Middle Ages (Linnat ja sodankäynti keskiajalla), jonka on kirjoittanut Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc, tunnettu ranskalainen arkkitehti, historiallisten maamerkkien entisöijä ja 1800-luvun kirjailija. Voisi jopa sanoa, että tämä sallet on julkkis siirtymäkauden salletien joukossa.

Tätä salletia käytettiin alun perin luultavasti gorgetin tai muun kurkkua suojaavan haarniskaosan kanssa.

 • Valmistettu 2 mm paksusta teräksestä. Visiiri valmistettu 1,6 mm paksusta teräksestä. Teräksen paksuus voi vaihdella sen valmistuksessa käytetyistä käsityömenetelmistä riippuen.
 • Nahkainen leukahihna
 • Kypärän sisällä pehmusteet
 • Saatavana kahdessa koossa M ja L
 • Koko M = käyttäjän pään ympärysmitta n. 60–61 cm
 • Koko L = käyttäjän pään ympärysmitta n. 63–64 cm
 • Valmistaja: Marshal Historical
Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!