Tuotekuvaus

Vyöhön kiinnitettävät laukut ja pussukat ovat olleet käytössä monissa kulttuureissa antiikin ajoista asti. Koska taskut ovat suhteellisen uusi keksintö, on vyöhön kiinnitettävä pussukka tarpeellinen lisä mihin tahansa keskiaika- tai fantasia-asusteeseen, jolla saat lisättyä asusi realismia ja käytännöllisyyttä.

Pientä nahkaista rahapussia kutsuttiin kielestä riippuen sanalla purse, bourse, pusa, posi. Ne kaikki juontuvat kreikan ja latinan sanoista byrsa/bursa, jotka tarkoittivat nahkaa tai vuotaa. Rahapussin symboli ripustettiin kauppiaiden kokoontumispaikan ulkopuolelle, josta sana bourse yleistyi tarkoittamaan pörssiä laajemminkin. Niinpä kuin nahkainen rahapussi on alku pörssille, saattaa tähän pussiin säästetty penni olla alku miljoonalle.

Keskiajalla niin miehet kuin naisetkin käyttivät pieniä nyörikiristeisiä pussukoita, nimeltään aûmonière, almujen säilyttämistä varten. Kristittyinä he tottelivat Uuden Testamentin käskyä, joka ohjeisti: ”Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele.” Nämä almukukkarot kiinnitettiin vyölle vyökoukuin, tai yksinkertaisesti kiristysnyöreistä sitomalla. Kukkarot valmistettiin joko yksinkertaisesta kankaasta tai pehmeästä nahasta, ja ne saattoivat olla kirjokoristeltuja.

Tämä pehmeästä mokkanahasta valmistettu kolikkopussi sopii yhtä lailla rahojen, tulentekotarvikkeiden, nenäliinan kuin muunkin pienen tarpeellisen mukaanottamiseen, minne seikkailu sinut johdattaakin. Tämän varataskun sat kiinnitettyä vyölle nahkaisesta kiristyslenkistä.
Halkaisija n. 10 cm ja korkeus n. 22,5 cm.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!