Pellavatunika

 • Valmistettu 100% Itämeren pellavasta
 • Kaula-aukkomalli on yleinen perinteisissä vanhoissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa paidoissa. Kaula-aukko saatettiin suljea yläreunasta erillisellä soljella.
 • Pienet halkiot molemmilla kyljillä tunikan helmassa
 • Historiallisesti pätevä aina Rooman ajoista lähes nykyaikaan asti
 • Saatavilla koot S-XXL

62.50

Poista

Tuotekuvaus

Pohjolassa tavallisen kansanmiehen tai -naisen asu pysyi pääpiirteissään samana aina viikinkiajalta renessanssiin, ainoastaan koristeet ja korut vaihtelivat ajan mukana. Kaupungeissa muodit toki vaihtuivat ja varakkaampi väki muutti pukeutumistaan vuosikymmenien ja -satojen vaihtuessa. Viikinkiaikainen asu säilyi käytössä yllättävän pitkään, ja Suomen kansa tepasteli käytännössä koko keskiajan muinaisasuissa. Pellavainen tunika lyheni vuosisatojen saatossa hieman, ja hyväksi koettuna materiaalina pellavapaita kuuluu olennaisena osana edelleenkin perinteiseen maalaismiljööseen.

Pellava kuuluu ihmisten vanhimpiin viljelykasveihin, ja pellavakankaan tekemisen vaiheet on kuvattu jo muinaisissa 4 000 vuotta vanhoissa Egyptin seinäkirjoituksissa. Pellava oli yksi tärkeimpiä kangaskasveja kautta koko keskiajan Euroopan. Suomessakin pellavaa on viljelty jo pronssikaudelta alkaen, mutta koska hamppu ja nokkonen kasvavat täällä pohjoisessa paremmin, suuri osa pellavasta ostettiin ulkomailta keskiajalla.

Hihat olivat joissain vanhoissa muinaispuvuissa tarpeettoman pitkät. Jopa niin pitkät, että erillisiä rannerenkaita käytettiin pitämään pitkiä hihoja ylhäällä, poissa käsien päältä. Pitkien hihojen avulla haluttiin kenties kertoa omasta varallisuudesta: rahaa oli tuhlattavaksi jopa pitkiin hihoihin. Tässä paidassa on koitettu pitää hihat nykytottumusten pituisina, mutta mikäli hihansuut sattuvat olemaan sinulle liian pitkät, niin voit ainakin kokea kuuluvasi muinais-Suomen ylimystöön.

Tämän tunikan pellava on pehmeää, mutta silti kestävää ja hengittää erittäin hyvin. Pellava luonnostaan ​​imee kosteutta hyvin, mutta myös kuivuu nopeammin kuin puuvilla. Itämeren pellavaa viljellään Baltiassa ja Pohjoismaissa, jossa pitkät kylmät talvet Itämeren ympäristössä tekevät tästä kasvista ja sen kuiduista vahvan, sitkeän ja kestävän. Ominaisuuksia joita jo esi-isämme arvostivat.

 • Valmistettu 100% Itämeren pellavasta
 • Kaula-aukkomalli on yleinen perinteisissä vanhoissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa paidoissa. Kaula-aukon voi suljea yläreunasta erillisellä soljella tai jättää avoimeksi.
 • Pienet halkiot molemmilla kyljillä tunikan helmassa
 • Historiallisesti pätevä aina Rooman ajoista lähes nykyaikaan asti
 • Saatavilla koot S-XXL
 • Valmistaja Karhunhammas - Beartooth

Paitojen koot:

Koko Rinnanympärys Pituus olalta helmaan Hihan pituus
S 116 cm 79 cm 60 cm
M 120 cm 84 cm 62 cm
L 126 cm 89 cm 64 cm
XL 132 cm 94 cm 66 cm
XXL 140 cm 99 cm 68 cm
XXXL 152 cm 99 cm 68 cm
Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!