Napoleonin kenttätykki

  • Pienoisversio alkuperäisestä tykistä
  • Viimeistellyt yksityiskohdat, vanhanajan tunnelma säilytetty erinomaisesti
  • Valmistettu valumetallista (samakki)
  • Sopii erinomaisesti mm. historiakeräilijöille ja koristeeksi

25.50

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Canon de 12 Gribeauval oli ranskalainen kenttätykkimalli, jota käytettiin kaikissa Napoleonin sotien kampanjoissa. Se oli ranskalaisen kenttätykistön raskain tykki, jota miehitti 15 hengen miehistö ja veti 6 hevosta. Näitä Gribeauvalin kehittämiä tykkejä käytettiin ensimmäisen kerran Yhdysvaltain vapaussodan aikana, mutta maineeseensa ne nousivat Ranskan vallankumoussodissa ja Napoleonin sodissa.

Ennen valtaan nousuaan Napoleon oli ollut tykkimies, ja hänen myöhempi menestyksensä johtui osin juuri siitä, että hän halusi käyttää Gribeauval-järjestelmää, joka oli epäilemättä tuolloin Euroopan paras tykistöjärjestelmä. Kenttätykistöstä tuli ratkaiseva tekijä monilla taistelukentillä, ja 12-paunaisen Gribeauvaldin mahdollistama nopea, näppärästi liikuteltava ja tuhoisa voima edesauttoikin useita Napoleonin voittoja. Tykkien pauhu oli hurja, ja niiden  fyysisen tehon lisäksi niiden levittämää psykologista kauhua ei voi aliarvioida. Napoleon kutsui näitä tykkejä nimityksellä belles filles, eli kauniiksi tyttärikseen.

  • Valmistettu valumetallista.
  • Soveltuu erinomaisesti historiakeräilijöille ja koristeeksi.
  • Pituus: 17 cm
  • Paino: 470 g
  • Valmistaja: Denix, Espanja
Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!