Normannikilpi ristivahvikkeella

160

3 varastossa

Tuotekuvaus

Normannit, eli pohjoisen miehet, olivat Skandinaviasta lähteneitä valloittajia jotka tunnettiin kaikkialla Euroopassa. Normannit hyökkäsivät Englantiin vuonna 1066 ja Hastingsin taistelun voiton myötä valloittivat muutamassa vuodessa koko Englannin valtansa alle. Bayeux’n seinävaate kuvaa taistelun kulkua ja antaa selkeän kuvan aikansa varusteista. Normannit käyttivät tällaisia korkeita, leijan mallisia, alaspäin kapenevia kilpiä ja heidän mukanaan kilpimalli levisikin kaikkialle Eurooppaan. Tällaiset korkeat, alaspäin kapenevat kilvet suojasivat paremmin kantajansa jalkoja taistelun tiimellyksessä kuin saman kokoiset pyöreät kilvet.
Tämän puisen kilven pinta on suojattu lakalla. Kilven etupuolella puukilpeen kiinni niitatut teräksinen kupu ja ristin muodossa teräsvahvikkeet. Myös kilven reunoja kiertää teräsvahvike. Takapuolella viisi nahkahihnaa erilaisia otteita ja kantamista varten. Pitkän nahkahihnan avulla kilpeä voi kantaa myös selässä taistelujen välillä.
Myymämme normannikilpi on tyylikäs koriste, joka soveltuu myös hyvin taisteluharjoituksiin ja historianelävöittämiseen.

Korkeus 139 cm, leveys 60 cm, paksuus 1,3 cm ja paino n. 4,5 kg.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!