Paronin asetakki

  • Hihaton ritarillinen asetakki
  • 100 % tukevaa ja kestävää puuvillaa
  • Sisävuori sileää puuvillaa
  • Kokovaihtoehdot: S/M ja L/XL

85

Poista

Tuotekuvaus

Ritarillinen asetakki sopii keskiaikaisen ritarin päälle niin kotopuolessa kuin ristiretkelläkin. Ritarit käyttivät asetakkeja eli tabardeja rengas- tai levyhaarniskansa päällä. Asetakki suojasi kantajaansa ja tämän haarniskaa kuumalta auringonpaisteelta, mutta myös auttoi erottamaan taistelijat toisistaan taistelukentällä. Asetakki toimi siis tavallaan, kuten monien urheilulajien peliasut nykyään: selkeänä ja helposti huomattavana merkkinä, jonka avulla erottaa oman ja vastapuolen kamppailijat toisistaan.

Vuonne 1095 Paavi julisti, että kristinuskon puolesta taistelleet ja ristiretkillä kuolleet saisivat kaikki synnit anteeksi ja ikuisen autuuden. Tämä aloitti ristiretkien aikakauden. Saarnaajat kiersivät ympäri Eurooppaa yllyttäen ritareita ja ruhtinaita lähtemään sotaan kristinuskon puolesta. Yleensä ristiretkelle lähtevä mies ompeli vaatteisiinsa ristin merkiksi pyhästä tehtävästään, pakkasi mukaan aseensa ja tarvikkeensa ja liittyi alueelta liikkeelle lähtevään joukkoon. Osa ristiretkistä oli ruhtinaiden varustamia ja järjestämiä, hyvin organisoituja sotaretkiä, toiset taas rahvaasta koostuneita, huonosti johdettuja hyökkäyksiä. Ristiretket suuntautuivat Vähä-Aasiaan, Lähi-itään, Välimeren alueelle ja Pohjois-Afrikkaan, mutta niitä tehtiin myös Euroopan sisällä muun muassa Suomeen ja Baltiaan (pohjoiset ristiretket). Kirkon vihollisia olivat muslimit, juutalaiset, kerettiläiset, pakanat ja muut kirkon vastustajat. Tunnetuimmat ristiretket suuntautuivat ”Pyhälle maalle”, jossa Jerusalem vallattiin 1099 ensimmäisessä ristiretkessä. Eurooppalaisten ristiretkeläisten hallintokausi ja taistelut jatkuivat tällä kolmen suuren uskonnon yhteisellä pyhällä maalla 200 vuotta aina 1200-luvun loppuun saakka.

Hihaton asetakki on valmistettu paksusta ja kestävästä puuvillasta. Sisävuori on sileämpää puuvillaa, joten vaatetta on mukava käyttää. Asetakki on jaettu neljään vastakkaiseen luonnonvalkoisen ja viininpunaisen ruudun lohkoon. Asetakki on koristeltu antikoiduilla kultakirjailluilla heraldisilla leijonilla, jotka tuovat mieleen kaikkien aikojen kentien kuuluisimman ristiretkeläisen, Rikhard Leijonamielen. Asetakin kanssa tyypillisesti käytettiin pitkää vyötä. Asetakin mukana ei tule vyötä, mutta voit valita tyyliisi sopivan vyön valikoimastamme tai käyttää mitä tahansa valmiiksi kotoa löytyvää vyötä asetakin kanssa.

  • 100 % tukevaa ja kestävää puuvillaa
  • Sisävuori sileää puuvillaa
  • Kokovaihtoehdot: S/M ja L/XL
  • Valmistaja Windlass Steelcrafts

-Tästä vaatteiden kokotaulukkoon-

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!