Polvisuojat / Poleyn

48

4 varastossa

Tuotekuvaus

Taistelussa kaikki kehon ulokkeet ovat erityisen suojauksen tarpeessa, mutta jo kohtuullisen pieni isku saattaa murtaa kyynärpään tai polven käyttökelvottomaksi. 1200-luvun puolivälin paikkeilla teräslevyjä ryhdyttiinkin vähitellen lisäämään rengashaarniskan päälle ja ensimmäiseksi suojattiin kyynärpäät ja polvet. Polvia suojaava haarniskaosa, eli poleyn, otettiin yleiseen käyttöön 1200-luvun loppupuolella ja ne olivat olennainen osa haarniskointia aina siihen asti kunnes levyhaarniska jäi ampuma-aseiden kehittymisen myötä tarpeettomaksi 1600-luvulla.

Polvisuojat kehittyivät muun levyhaarniskoinnin kanssa ja nämä varhaisen tyylin polvikupit ovat malliltaan yksinkertaiset ja pelkistetyt. Tämän tyylisiä polvisuojia käytettiin usein rengashaarniskan päälle kiinnitettyinä. Myöhemmin polvisuojat kiinnitettiin joko reisisuojiin tai reisipehmusteisiin. Näihin polvikuppeihin ei ole lisätty koristeellisia siivekkeitä tai nivellyksiä ja pelkistettyinä ne sopivat mainiosti noin 1250-1350-luvulle.

Polvisuojat on valmistettu 1,6 mm
paksusta teräksestä. Polvisuojat kiinnitetään nahkahihnalla ja soljella polven takaa, tai voit kiinnittää ne suoraan kiinni alushaarniskaasi. Paketissa kaksi kappaletta suojia. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytettävien käsityömenetelmien vuoksi. Marshall Historicalin valmistama.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!