Roomalaiset sandaalit, Caligae

 • Tukevat ​​sandaalit roomalaiselle legioonalaiselle ja/tai tavalliselle kansalaiselle
 • Valmistettu 3 mm paksusta nahasta
 • Naulattu paksu nahkapohja
 • Pohjassa rautaiset nastat
 • Väri: ruskea
 • Saatavilla koot 40-47

9599.90

Poista

Tuotekuvaus

Näitä järeitä ​​sandaaleja käyttivät niin roomalaiset legioonalaiset kuin tavalliset kansalaiset ja talonpojatkin. Caligae-sandaalit olivat Rooman legioonien standardikengät niin jalkasotilaille, Auxilia-joukoille kuin arvoasteikon alapään ratsuväellekin. Siviilikäytössä pohjaan ei aina asennettu nastoja, mutta sotilaskäytössä nastat olivat aina vakiona.

Caligae-sandaaleissa on paksut nahkapohjat, ja sandaalien pohjassa vielä erilliset rautaiset nastat. Näiden kenkien yläosa on aukinainen ja ne solmitaan jalkaan nahkanyöreillä.

Caligae-sandaalit olivat viileämmät pitkillä marsseilla kuin umpinaiset saappaat ja tukevat, kestävät pohjat kestivät raskaassa käytössä hyvin, mikä teki Caligasta täydellisen marssikengän Rooman isoille armeijoille. Lämpimässä Etelä-Euroopassa nämä avoimet kengät sopivat jalkaan sellaisenaan ympäri vuoden ja Pohjois-Britannian kylmässä ja kosteassa ilmastossa kudotut sukat ja villatäyte auttoivat pitämään jalat lämpiminä. Koska Caligaen yläosa on avoin, ei kenkämalli ollut parhain mahdollinen talvikäyttöön ja Pohjois-Euroopassa Caligae vaihdettiinkin umpikenkiin 100-200 luvun vaihteeseen mennessä.

Rooman kolmas keisari Gaius Caesar Augustus Germanicus sai lempinimensä Caligula näistä kengistä. 2-3-vuotiaana pikkupoikana Caligula oli sotakampanjalla isänsä, sotapäälikön, mukana Germaniassa ja hänet oli puettu täyteen sotilasasuun, joihin kuului myös sotilaskäyttöön tehdyt caligaet. Caligulan isän sotilaat alkoivat kutsua häntä "Caligulaksi", joka on diminutiivi sanasta caliga, tarkoittaen "pikku-caligaa" tai "pikku-kenkää" hänen pikkuruisten sotilassaappaidensa mukaan. Tästä pienestä pojasta kasvoi mahtava keisari, mutta lempinimi jäi.

Tämä tuote on valmistettu luonnollisesta nahasta. Siinä voi siis olla joitain epäsäännöllisyyksiä. Tekstuuri tai väri voi vaihdella hieman. Sävytys tehdään luonnollisin menetelmin ja lopputulos voi vaihdella hieman alkuperäisen nahan sävyn mukaan.

 • Valmistettu 3 mm paksusta nahasta
 • Naulattu paksu nahkapohja
 • Pohjassa rautaiset nastat
 • Väri: ruskea
 • Saatavilla koot 40-47
EU-koko UK-koko Jalan pituus noin:
41 7.5 26,0 cm
42 8 26.5 cm
43 9 27.5 cm
44 9.5 28 cm
45 10.5 28.5 cm
46 11.5 29.5 cm
47 12 30 cm
Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!