Roomalaiset sandaalit, Caligae

 • Tukevat ​​sandaalit roomalaiselle legioonalaiselle ja/tai tavalliselle kansalaiselle
 • Valmistettu 3 mm paksusta nahasta
 • Naulattu paksu nahkapohja
 • Pohjassa rautaiset nastat
 • Väri: ruskea
 • Saatavilla koot 40-47

9599.90

Poista

Tuotekuvaus

Näitä järeitä ​​sandaaleja käyttivät niin roomalaiset legioonalaiset kuin tavalliset kansalaiset ja talonpojatkin. Caligae-sandaalit olivat Rooman legioonien standardikengät niin jalkasotilaille, Auxilia-joukoille kuin arvoasteikon alapään ratsuväellekin. Siviilikäytössä pohjaan ei aina asennettu nastoja, mutta sotilaskäytössä nastat olivat aina vakiona.

Caligae-sandaaleissa on paksut nahkapohjat, ja sandaalien pohjassa vielä erilliset rautaiset nastat. Näiden kenkien yläosa on aukinainen ja ne solmitaan jalkaan nahkanyöreillä.

Caligae-sandaalit olivat viileämmät pitkillä marsseilla kuin umpinaiset saappaat ja tukevat, kestävät pohjat kestivät raskaassa käytössä hyvin, mikä teki Caligasta täydellisen marssikengän Rooman isoille armeijoille. Lämpimässä Etelä-Euroopassa nämä avoimet kengät sopivat jalkaan sellaisenaan ympäri vuoden ja Pohjois-Britannian kylmässä ja kosteassa ilmastossa kudotut sukat ja villatäyte auttoivat pitämään jalat lämpiminä. Koska Caligaen yläosa on avoin, ei kenkämalli ollut parhain mahdollinen talvikäyttöön ja Pohjois-Euroopassa Caligae vaihdettiinkin umpikenkiin 100-200 luvun vaihteeseen mennessä.

Rooman kolmas keisari Gaius Caesar Augustus Germanicus sai lempinimensä Caligula näistä kengistä. 2-3-vuotiaana pikkupoikana Caligula oli sotakampanjalla isänsä, sotapäälikön, mukana Germaniassa ja hänet oli puettu täyteen sotilasasuun, joihin kuului myös sotilaskäyttöön tehdyt caligaet. Caligulan isän sotilaat alkoivat kutsua häntä "Caligulaksi", joka on diminutiivi sanasta caliga, tarkoittaen "pikku-caligaa" tai "pikku-kenkää" hänen pikkuruisten sotilassaappaidensa mukaan. Tästä pienestä pojasta kasvoi mahtava keisari, mutta lempinimi jäi.

Tämä tuote on valmistettu luonnollisesta nahasta. Siinä voi siis olla joitain epäsäännöllisyyksiä. Tekstuuri tai väri voi vaihdella hieman. Sävytys tehdään luonnollisin menetelmin ja lopputulos voi vaihdella hieman alkuperäisen nahan sävyn mukaan.

 • Valmistettu 3 mm paksusta nahasta
 • Naulattu paksu nahkapohja
 • Pohjassa rautaiset nastat
 • Väri: ruskea
 • Saatavilla koot 40-47
EU-koko UK-koko Sandaalin pituus noin:
41 7.5 26,0 cm
42 8 26.5 cm
43 9 27.5 cm
44 9.5 28 cm
45 10.5 28.5 cm
46 11.5 29.5 cm
47 12 30 cm
Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luca Semenzato
Luca Semenzato
2023-04-14
Bought the metal Rotella shield here. It shipped to Italy in just a couple days perfectly packaged and without a single bump (impressive since it's a sheet metal item). I absolutely recommend iron gate armory and will buy again here for sure! :D
kaspar pulk
kaspar pulk
2023-04-12
Fast and great delivery and service! Would shop again!!
N. S.
N. S.
2023-04-12
Highly grateful for the wonderful dress, coat and bag. Delivery was super fast, all items are high quality and the size suits me perfectly, matching exactly the measurements marked at the website. Can't wait to wear it!
tänne välipala
tänne välipala
2023-04-08
Aivan mahtava replika aseiden ja muiden varusteiden ostos paikka olen tilannut ainakin 13 asetta ja muita esineitä suosittelen lämpimästi
Jonesey
Jonesey
2023-04-05
Toimitus oli nopea ja tuote juurikin sitä mitä halusin. 👍
Reino Aittomäki
Reino Aittomäki
2023-04-04
Helppo osto, nopea toimitus ja tuote vastasi kuvausta.
Radovan B
Radovan B
2023-03-30
Objednával som tovar do nášho nového Escape Room 👍
Janne Parkkila
Janne Parkkila
2023-03-28
Mielenkiintoisia tuotteita löytyy myös nettikaupan kautta mutta paikanpäällä myymälässä kannattaa ehdottomasti käydä. Enemmän tavaroita ja asiantunteva sekä ystävällinen palvelu.
Marko Honkanen
Marko Honkanen
2023-03-24
Mahtavia tuotteita, kilpailukykyiset hinnat ja sujuva asiakaspalvelu.
Sami Viljanen
Sami Viljanen
2023-03-21
Tilasin Gjermundbu viikinkikypärän. Kypärä toimitettiin tosi nopeasti, lähti jo toimitukseen tilauspäivänä. Tuote on todella korkealaatuinen, vastaa täysin kuvausta ja voin vahvasti suositella.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!