Rottinkikeppi-harjoitusmiekka

 • Täydellinen pohja yhden käden harjoittelumiekalle
 • Kestävä, joustava ja huokea
 • 100% rottinkia
 • Halkaisija: 19-25 mm tai 30-35 mm
 • Pituus: 99 cm or 80 cm
 • Sopii mm. rottinkimiekkailuun, harjoitteluun, HEMA:an, omiin rakenteluihin yms.

13.5018.90

Poista

Tuotekuvaus

Rottinki on täydellinen materiaali esimerkiksi harjoittelumiekkoihin. Se on kevyttä, mutta kuitenkin joustavaa ja kestävää. Joustoa ja kimmoisuutta rottingissa on hieman, mutta ei kuitenkaan liikaa. Kun rottinki lopulta vuosien käytön jälkeen hajoaa, se murkaantuu joustaviksi irrallisiksi kuiduiksi, eikä siis silloinkaan muodosta teräviä tikkuja tai säleitä, joten rottinki on myös turvallinen materiaali treeniaseisiin. Rottinki eroaa materiaalina perinteisistä puista, koska se on palmuihin kuuluva heinäkasvi, joka ei kasva itsenäisesti oman paksun ja jäykän varren varassa, vaan kiipeä muita puita pitkin lehvästöihin. Koska rottinki ottaa tukensa tukipuusta, rottingin oma runko on pitkä, kapea ja joustava.

Rottinkia on saatavilla kahta paksuutta. Paksumpi, 30–35 mm, sopii lajeihin joissa käytetään täyttä voimaa, esimerkiksi rottinkimiekkailuun (eli SCA Fighting, eli SCA Heavy Combat Fighting -lajiin). Ohuempi rottinki puolestaan sopii miekkailuun jossa nopeus ja tekniikka ovat iskujen voimaa tärkeämpiä eli esimerkiksi vaikka HEMA-harjoituksiin single stick -miekaksi. Koska ohuepi rottinki on suhteellisen kevyttä, ei harjoitellessakaan tarvita raskaita suojia.

Rottinkia saa kahdessa eri pituudessa. Voit valita joko 99 cm pitkän, tai 80 cm pitkän rottingin. Mikäli tarvitset lyhyemmän kepin vaikka escrimaan tai muuten haluat muokata miekkaasi, niin normaalit puutyökalut toimivat rottingille, eli saha, viila ja hiomapaperi purevat rottinkiin yhtä hyvin kuin kotimaisiinkin puihin.

Rottinki on joustavaa ja muotoiltavaa (siitä tehdään mm. taivuttamalla huonekaluja), mutta tämän muotoiltavuuden huonona puolena on että harjoitusmiekka voi myös vääntyä esim. kuljetuksessa tai vinossa varastoituna ollessaan hieman käyräksi. Hyvä puoli taas on että rottingin saa myös helpolla suoristettua. Käyrän rottinkikepin saa suoristettua ehkä helpoiten niin että laittaa hieman painoa rottingin päälle, jotta se taipuu suoraksi lattiaa vasten. Kun rottingin jättää näin painon alla suoristumaan, se oikenee itsestään ja jää suoraksi muutaman päivän oltuaan. Kosteassa (autotalli, kylmä ulkovarasto, terassi yms) suoristuminen tapahtuu helpommin ja nopeammin kuin kuivassa sisäilmassa. Jos suoristamisen haluaa tehdä nopeasti, voi rottinkia lämmittää kuumaksi taitekohdasta (esim. kuumailmapuhaltimella) ja vääntää suoraksi. Jäähdyttyään rottinki jää asentoon johon se väännettiin. Kuumennusmenetelmällä saa rottinkia väännettyä hyvin jyrkkiinkiin muotoihin ja tätä käytetäänkin esim. huonekaluja valmistettaessa.

 • Täydellinen pohja yhden käden harjoittelumiekalle
 • 100 % rottinkia
 • Halkaisija: 19–25 mm tai 30–35 mm
 • Pituus: 99 cm tai 80 cm
 • Sopii rottinkimiekkailuun, harjoitteluun, HEMA:an, larppaukseen, omiin rakenteluihin, leikkeihin; vain mielikuvitus on rajana!
Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!