Tuotekuvaus

Tomahawk on yhden käden kirves Pohjois-Amerikasta. Tomahawk oli alunperin Amerikan alkuperäisasukkaiden kehittämä kivikirves, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus oli aseena, mutta kuten kaikki hyvät kirveet tomahawk oli hyvinkin monikäyttöinen. Sitä saattoi yhtä lailla käyttää niin metsästyksessä kuin kotipiirin puuhissakin. Eurooppalaisten saavuttua uudelle mantereelle metalli mukanaan myös tomahawkeja alettiin valmistaa tästä kestävämmästä materiaalista.

Tomahawkit eivät ole koskaan juurikaan menneet pois muodista, ja sen lisäksi että niitä yhä käytetään Yhdysvaltain armeijassa, ovat tomahawkien heittokisat suosittu urheilumuoto varsinkin Yhdysvalloissa. Armeijan ja poliisin käyttämiä tomahawkeja kutsutaan usein taktisiksi tomahawkeiksi. Erikoisyksiköille tarkoitettuna työkaluna ne ovat suhteelisen kevyitä ja käyttökelpoisia useissa eri tilanteissa.

Tämä nk. ”juoksuhauta” tomahawk on harjoitustyökalu, joka kooltaan ja tuntumaltaan vastaa alkuperäistä versiotaan, mutta on huomattavan paljon turvallisempi harjoituskäytössä.

Taistelulajien harrastajat ovat jo ajat sitten tienneet yksinkertaisen totuuden: jos haluat oppia käsittelemään terävää asetta turvallisesti ja tehokkaasti, on sinun harjoiteltava sellaisen aseen kanssa joka on mahdollisimman samankaltainen kooltaan, tuntumaltaan ja painoltaan, mutta joka minimoi vakavan, pysyvän tai jopa henkeäuhkaavan vamman tuottamisen riskin itsellesi ja harjoitustoverillesi. Tämän konseptin omaksuivat mm. muinaiset roomalaiset, jotka käyttivät puisia miekkoja gladiaattoreiden harjoittamiseen. Puiset harjoitusaseet voivat kuitenkin lohjeta, murtua, sirpaloitua, tai lahota, eivätkä ne ole omiaan aivan kaikissa keliolosuhteissa.

Cold Steelin ratkaisu näihin ongelmiin oli kehittää synteettinen vaihtoehto, joka on edullinen hinnaltaan eikä ole vaihtuvista olosuhteista moksiskaan. Cold Steelin harjoitusaseet on valmistettu mahdollisimman raskaasta ja kestävästä polypropyleenista, ja ne ovat erittäin tarkasti oikean aseen kokoisia, painoisia ja tuntuisia. Näiden harjoitusaseiden erinomaisena hyvänä puolena on se, että ne ovat lähes tuhoutumattomia, erittäin jäykkiä ja viillonkestäviä.

Vinkki: tätä kirvestä on helppo muokata esim. viikinkitaistelujen elävöitykseen paremmin historiallisesti sopivammaksi sahaamalla metallisahalla takapiikki pois.

Valmistaja: Cold Steel

  • Kokonaispituus n. 48,6 cm
  • Leikkaavan terän pituus n. 9,2 cm
  • Kirveen pään leveys piikistä terän reunaan n. 21,5 cm
  • Kahvan pituus n. 44,5 cm
  • Paino n. 440 g
  • Materiaali: Synteettinen (polypropyleeni)
Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!