Tuotekuvaus

Yhden käden kirveitä on käytetty lähivuosina lukuisissa Kung Fu -elokuvissa niin mahtavasti, että meidän oli pakko saada valikoimiin tuollainen kirves, vaikkakin harjoitusaseen muodossa. Tämä kirves on hyvin yleismaailmallista tyyliä ja pelkistettyä muotoilua, joten se sopii yhtä hyvin teatterilavalle, elokuvaan, kamppailulajiharrastuksiin kuin rooliasun jatkeeksi riippumatta ajasta tai paikasta mihin tarinasi sijoittuu.

Kung Fu elokuvien fiktiivinen kiinalainen ”kirvesjengi” perustuu historialliseen esikuvaan, jengiin joka toimi Shanghaissa 1920-luvulta 1940-luvulle. Käytännössä oikean maailman Axe Gang -jengi oli pitkälti samankaltainen kuin muutkin kuuluisammat rikollisorganisaatiot, kuten italialainen Mafia, kiinalaiset Triadit tai japanilainen Yakuza.

Jengin käyttämässä kirveessä oli neljä tuumaa pitkä leikkaava terä ja terävät kulmat, joilla olisi helposti lävistänyt paksummatkin luut ja partaveitsenterävä terä olisi leikannut läpi lihan kuin se olisi ranskanleipää. Tämän lisäksi kirveen massa ja suora varsi tekivät siitä erinomaisen tarkan ja tappavan heittokirveen. Niissä tapauksissa joissa kaikki Kung Fu -taistelevat, on ehkä hyvä että ainakin jengin vähemmän kokemusta omaavat jäsenet käyttävät jotain vähemmän tappavaa. Näin taistelu on hieman vähemmän pelottavaa, vaikka taistelijat olisivatkin salamannopeita. Tämän harjoituskirveen tuntuma ja ulkomuoto on mahdollisimman tarkasti alkuperäisen mukainen, ja kahvassa on kanji-merkit, jotka tarkoittavat ”kirvesjengiä”.

Taistelulajien harrastajat ovat jo ajat sitten tienneet yksinkertaisen totuuden: jos haluat oppia käsittelemään terävää asetta turvallisesti ja tehokkaasti, on sinun harjoiteltava sellaisen aseen kanssa joka on mahdollisimman samankaltainen kooltaan, tuntumaltaan ja painoltaan, mutta joka minimoi vakavan, pysyvän tai jopa henkeäuhkaavan vamman tuottamisen riskin itsellesi ja harjoitustoverillesi. Tämän konseptin omaksuivat mm. muinaiset roomalaiset, jotka käyttivät puisia miekkoja gladiaattoreiden harjoittamiseen. Puiset harjoitusaseet voivat kuitenkin lohjeta, murtua, sirpaloitua, tai lahota, eivätkä ne ole omiaan aivan kaikissa keliolosuhteissa.

Cold Steelin ratkaisu näihin ongelmiin oli kehittää synteettinen vaihtoehto, joka on edullinen hinnaltaan eikä ole vaihtuvista olosuhteista moksiskaan. Cold Steelin harjoitusaseet on valmistettu mahdollisimman raskaasta ja kestävästä polypropyleenista, ja ne ovat tarkasti oikean aseen kokoisia, painoisia ja tuntuisia. Näiden harjoitusaseiden erinomaisena hyvänä puolena on se, että ne ovat lähes tuhoutumattomia, erittäin jäykkiä ja viillonkestäviä.

Valmistaja: Cold Steel

  • Kokonaispituus n. 51,4 cm
  • Leikkaavan terän pituus n. 10,5 cm
  • Kirveen pään leveys vasarapäästä terän reunaan n. 13,1 cm
  • Kahvan pituus n. 45,5 cm
  • Paino n. 520 g
  • Materiaali: Synteettinen (polypropyleeni)

 

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!