Umpinaiset säärisuojat

 • Säärisuojat valmistettu 1,6mm paksusta hiiliteräksestä
 • Pituus edessä 34, cm, sivulla 38 cm
 • Ympärys: pohje 44,5 cm, nilkka 28 cm
 • Paino n. 3,2 kg/pari
 • Toinen sivu saranoitu ja toinen sivu kiinnitetään nahkanyörillä ja soljella

144

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Niin kuin pään ja yläraajojen, myös alaraajojen suojaus oli tärkeää, ja sitä mukaa kun teknologia ja taistelijoiden varallisuus antoivat myöden, ryhdyttiin myös sääriä suojamaan eri tavoin. 1300-luvun alkuun mennessä jalkoja suojaavaa rengashaarniskaa oli ryhdytty vahvistamaan teräslevyin. Varhaisen vaiheen säärisuojat, shynbaldit, suojasivat vain säären etuosaa. Myös erilaisia splint-rakenteita käytettiin ja jalkasuojat muuttuivat paremmin suojaaviksi ajan kuluessa. Viimein keksittiin suojata koko sääri käärimällä se kauttaaltaan levyhaarniskaan. Umpinaisia säärisuojia käytettiin 1300-luvun puolivälistä aina myöhäiskeskiajan loppuun asti.

Tämän tyyppiset umpinaiset säärisuojat kiinnitetään reisi-/polvisuojaan niiden alimmalla kiinnitysremmillä. Reisi-/polvisuojan remmi kulkee säärisuojan takana olevan silmän läpi. Säärisuojan etuosassa on nuppi, jonka vastinpariksi tehdään reisi-/polvisuojaan reikä. Nuppikiinnitys lisää koko jalkahaarniskan tukevuutta. Nämä umpinaiset säärisuojat ovat yhteensopivat kaikkien Marshall Historicalin jalkapanssarien kanssa. Säärisuojan nupin saa tietysti halutessaan poistettua, mikäli sille ei ole tarvetta. Säärisuoja kiristetään jalkaan paikoilleen nahkasoljella. Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta.

 • Säärisuojat suojaavat jalan polvesta nilkkaan
 • Valmistettu 1,6mm paksusta hiiliteräksestä
 • Pituus edessä 34, cm, sivulla 38 cm
 • Ympärys: pohje 44,5 cm, nilkka 28 cm
 • Paino n. 3,2 kg/pari
 • Toinen sivu saranoitu ja toinen sivu kiinnitetään nahkanyörillä ja soljella
 • Paketissa suoja molemmille jaloille
 • Valmistaja Marshall Historical.
Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!