ILMAINEN TOIMITUS YLI 400 € TILAUKSILLE (EU:N SISÄLLÄ)
Jatka ostoksia Kassalle
  • Välisumma: 0

Tilaa yli 400 eurolla ja lunasta täysin maksuton toimitus tilaukselle!

Imperialismin ja teollisen vallankumouksen aikakausi lyhyesti

Imperialismin ja teollisen vallankumouksen aikakausi -kategoria kattaa noin 250 vuoden jakson n. 1760-luvulta 1900-luvun alkupuolelle

Imperialismin aikakaudella, joka alkoi noin 1760-luvulla, eurooppalaiset teollistuvat kansakunnat ryhtyivät kolonisoimaan ja liittämään muita maailman osia itseensä keskinäisessä kilpailussa. Länsi-Euroopan perinteisten siirtomaavaltojen joukkoon liittyivät myös Saksa, Italia, Japani, Venäjä ja Yhdysvallat. Aiemmin siirtomaavalta oli keskittynyt Afrikan ja Aasian rannikoille, mutta nyt eurooppalaisten valta levittäytyi myös sisämaahan. Siirtomaan asemaan joutui likimain koko Afrikka, suuri osa Aasiasta sekä useimmat Tyynenmeren saaret.

Teollinen vallankumous merkitsi siirtymistä uusiin valmistusprosesseihin Isossa-Britanniassa, Manner-Euroopassa ja Yhdysvalloissa vuosina 1760-1820-1840. Siirryttiin käsintuotantomenetelmistä koneisiin, uusien kemikaalien valmistukseen ja raudan tuotantoprosesseihin, höyryvoiman ja vesivoiman lisääntyvään käyttöön samalla kun työstökoneet kehittyivät ja koneistettu tehdasjärjestelmä nousi.

Teollisen vallankumouksen aikana tiede, tekniikka, teknologiaosaaminen ja sodankäyntitavat kehittyivät huimaa vauhtia ja teollistuvien kansojen vanha elämänmuoto mullistui työn ja elämäntavan muuttuessa koko kansalta. Teollistuminen aiheutti suuria kasvukipuja ja levottomuutta kehittyvissä maissa, mutta näistä huolimatta Eurooppa nousi maailmanlaajuiseksi voimaksi ja aloitti koko maailman poliittisen, taloudellisen ja kulttuurisen kolonisaation.

-Tästä linkistä pääset suoraan tämän aikakauden tuotteisiin-

icon_search icon-cart icon_arrow-right icon-arrow-left close