1880 Bowie veitsi

79.90

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

1800-luvun loppua kohden Bowie-veitset olivat yhä muodikkaita, mutta jotta niiden kantaminen olisi ollut huomaamattomampaa, niitä valmistettiin astetta ohuemmilla ja sirommilla kahvoilla kuin aiempina vuosikymmeninä oli ollut tapana. Tämä mainio veitsi on kopio alkuperäisestä tuon ajan Englantilaisvalmisteisesta Bowiesta, joita tehtiin Yhdysvaltain markkinoille.

Kuten alkuperäisessäkin, myös tämän veitsen vasemmalla puolella on alkuperäisen valmistajan leima "Imperial Sword Co. London." Veitsessä on yksinkertainen väisti, jonka päät on pyöristetty ja joka sopii erinomaisesti veitsen koreilemattomaan ulkonäköön. Kapea kahvaosa mahdollistaa erinomaisen istuvuuden, pidon ja huomaamattomamman ulkonäön.

Tämä jämäkkä ja täysin alkuperäistensä veroinen veitsi kestää vuosia aktiivisessakin käytössä. Bowielle tyypillinen hamarapuolen kärjen kovera reuna oli useimmiten tylsä, vaikka olikin tehty näyttämään teroitetulta. Taistelukäytössä kärkiosastaan kaksiteräisestä aseesta oli hyötyä, sillä se mahdollisti mm. rystypuolen viillot ja teki pistoista hieman tehokkaampia, mutta teroitettu hamaran yläreuna ei ollut erityisen hyödyllinen tai usein käytössä, mikäli veitsen pääasiallinen käyttötarkoitus oli yleistyökalu rajaseudulla.

Terä on käsintaottua korkealaatuista hiiliterästä ja kahvan tummat kovapuiset levyt on niitattu kiinni täysruotiin. 1880 Bowie-veitsen mukana toimitetaan nahkainen tuppi vyöpidikkeellä, jolla tupen ja veitsen saa kiinnitettyä mihin tahansa vyöhön.

Kokonaispituus 38 cm, terän pituus 25 cm, kahvan pituus 12 cm. Paino 420 g. Windlass Steelcraftsin valmistama.
Huom! myydään valmiiksi esiteroitettuna.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!